افزایش تنوع میکروبیوتای روده با رژیم مدیترانهای

| افزایش تنوع میکروبیوتای روده با رژیم مدیترانهای
✅ رژیمهای مدیترانهای که غنی از سبزیجات، ماست، قهوه، چای و شکلات هستند، موجب تنوع میکروبهای روده بزرگ شده و خطر بستری در بیماران مبتلا به سیروز کبدی را کاهش میدهد. این مطالعه بر روی ۳۰۰ نفر در آمریکا و ترکیه انجام شدهاست که نشان میدهد گروه ترکی، تنوع میکروبی بالاتری نسبت همتایان خود در آمریکا داشتند.
?سیروز کبدی یکی از علل عمده مرگ و میر در دنیا است که قابل پیشگیری میباشد و موجب بیش از یک میلیون مرگ و میر در جهان میشود. خطر مرگ ناشی از سیروز کبد به طور قابل توجهی در بین کشورهای مختلف متفاوت است، که عمدتأ به دلیل مصرف الکل، نوع و کیفیت مصرف الکل و وجود عفونتهای ویروسی همچون هپاتیت B و C است. میکروبیوتای روده در پاتوژنز و پیشرفت سیروز دخالت دارد و در افراد سالم و افراد مبتلا به سیروز جبران شده، کاهش تنوع میکروبی مشاهده میشود.
?رژیم غذایی تعیین کننده اصلی ترکیبات میکروبی روده است، اما در حال حاضر اطلاعات بسیار کمی در مورد ارتباط رژیم غذایی، تنوع میکروبی و نتایج بالینی در بیماران مبتلا به سیروز وجود دارد.
?در این مطالعه همه افراد تحت تجزیه و تحلیل میکروبیوتای رژیم غذایی و مدفوع قرار گرفتند. جمعیت آمریکا رژیم غذایی غربی را مصرف کردند که در آن از ماست، دوغ و پنیر به میزان کم و قهوه و نوشابههای گازداربه میزان زیاد استفاده میشود. در حالی که گروه ترکی یک رژیم غذایی سبک مدیترانهای مصرف کردند.
?تجزیه و تحلیل نمونه مدفوع نشان داد که گروه ترکی تنوع بیشتری در میکروبیوتای روده نسبت به گروه آمریکایی داشتند و تفاوتی بین تنوع میکروبیوتا در گروه کنترل و افرادی که سیروز کبدی در ترکیه داشتند وجود نداشت. درمقابل، در گروه آمریکا، تنوع در گروه کنترل بیشتر و در میان کسانی که سیروز داشتند، پایینتر بود. مصرف قهوه، چای، سبزیجات، شکلات و شیر تخمیرشده، تنوع میکروبی بیشتری ایجاد میکند، در حالیکه مصرف لاکتولوز و نوشابههای گازدار، تنوع میکروبی پایینتری ایجاد میکند.
?مطالعه حاضر، اولین مطالعه برای تأیید ارتباط بین رژیم غذایی، تنوع میکروبی و نتایج بالینی سیروز کبدی است. مطالعات بیشتری برای ارزیابی اینکه آیا اصلاح رژیم غذایی ممکن است هر دو تنوع میکروبی و نتایج بالینی در این بیماران را بهبود بخشد، مورد نیاز است.
?این مطالعه بیان میکند که یک رژیم غذایی غنی از آنتیاکسیدان نه تنها در مراحل اولیه بیماری مزمن کبد، بلکه در مراحل پیشرفته تر آن اثر محافظتی دارد.
?مترجم: نگین سعیدی
☑لینک خبر
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن