غربالگری دقیق پزشکی برای تعیین ریسک ابتلا به بیماری از طریق توالی یابی کل ژنوم وتصویر برداری پیشرفته

پیشرفتها در علم و تکنولوژی قابلیتها و جایگزینهای موثری به منظور مراقبتهای پزشکی فراهم کرده است. کاهش مرگ و میر زودرس در اثر بیماریهای مزمن مرتبط با سن نظیر سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی که در بزرگسالان فعال بسیار رایج است، یک اولویت اضطراری و مهم میباشد که از طریق تشخیص زود هنگام بیماری با استفاده از غربالگریهای پیشرفته امکان جلوگیری از ابتلا و همچنین درمان بیماری در مراحل اولیه میسر میگردد.
به تازگی محققان با استفاده از تعیین توالی کل ژنوم همراه با بررسیهای متابولومیک و تصویربرداری سه بعدی و چهار بعدی با استفاده از روش تشدید مغناظیسی (MRI) کل بدن، اکو قلب و همچنین مانیتورینگ قلب، ۲۰۹ نفر متقاصی را با میانگین سنی ۵۵ سال مورد ارزیابی و مطالعه قرار دادند. هدف این بررسی تشخیص زود هنگام ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن مرتبط با سن بوده است.
نتایج این مطالعه نشان داد که از میان ۲۰۹ نفر فرد مورد مطالعه ۱۷ نفر دچار بیماری مزمن بودند که تا آن هنگام تشخیص داده نشده بود و نیاز به مراقبت های پزشکی فوری داشتند؛ ۴ نفر از افراد مورد مطالعه در مراحل اولیه نئوپلاسم بودند و در سه چهارم افراد مورد مطالعه نیز شواهدی مبنی بر ریسک ابتلا به بیماریهای مزمن مرتبط با سن مشاهده شد.
این مطالعه حاکی از آن است که استفاده از دادههای ژنومیک همراه با اطلاعات کلینیکی پیشرفته و براساس غربالگری فنوتیپی، امکان غربالگری دقیق پزشکی افراد بزرگسال را به منظور تشخیص زود هنگام ریسک بیماریهای مزمن مرتبط با سن،در مقیاس وسیع فراهم میآورد. دستیابی به هدف توسعه زندگی سالم با حرکت پزشکی به سمت تشخیص زود هنگام ابتلا به بیماریهای مزمن و درمان آن میسر خواهد بود.
ترجمه: آیدین بهروان