توسعه موزهای طلایی با پروویتامین A بالا

✅ به باور محققان، روند اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژنهایی از موز شده است که میتواند برای افزایش پروویتامین A در میوههای موز استفاده شود.
?موز در آفریقا منبع عالی نشاسته است اما سطوح کمی از مکملهای غذایی از جمله پروویتامین A و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است.
?تخمین زده شده بود که هر ساله ۶۵۰۰۰۰_۷۰۰۰۰۰ کودک در سراسر جهان از کمبود پروویتامین A میمیرند و چند صد هزار نفر دیگر نابینا میشوند.
?در پروژهی انجام گرفته، یک ژن از موزهای پاپوآگینهنو که به طور طبیعی پروویتامین A زیاد اما خوشههای کوچکی دارد، به موز کاوندیش وارد شد. محققان بعد از سالها توانستند موزی را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح پروویتامین A را داراست.
?این ژنهای منتخب در لولههای آزمایش به اوگاندا فرستاده شدهاند تا در موزهای اوگاندا برای انجام آزمایشات میدانی، جای گیرند.
?به باور محققان، از دیگر جنبههای خشنودکننده پروژه، این واقعیت است که دانشجویان اوگاندایی که برای تحصیلات خود به QUT – دانشگاه تکنولوژی کویینزلند- آمده بودند اکنون دوره دکترای خود را به پایان رساندهاند و در بخش نظارت بر تحقیقات و آزمایشهای میدانی اوگاندا، سهیم بودهاند.
?ترجمه : نوروزی
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن