مطالعات پایهمهندسی پروتئین

توسعه گیاهان برای مصارف بهتر

گیاهان برای رشد و محافظت از خود باید به طور مداوم پروتئین های جدید تشکیل بدهند و انواع قدیمی تر را تجزیه کنند. این فرآیند که «برگشت پروتئین» نامیده شده، مقدار زیادی از انرژی گیاه را مصرف می کند. محققان با استفاده از یک روش جدید، مقدار دقیق انرژی که گیاه برای تشکیل پروتئین صرف می کند را اندازه‌گیری کرده‌اند. این دانش می‌تواند گیاهان را به مصرف‌کنندگان بهینه انرژی تبدیل کند.


بر طبق گفته دکتر لی از محققان این پژوهش از مرکز ARC (Australian Research Council) در دانشگاه غرب استرالیا UWA (University of Western Australia) توانایی اندازه گیری مدت زمانی که پروتئین گیاهی زنده است و میزان انرژی که گیاه برای کارا بودن پروتئین صرف می کند به دست آمده است.

دکتر لی گفت: «طول عمر بیش از هزار پروتئین و ذخیره انرژی گیاه برای حفظ هر کدام از آن‌ها را محاسبه کردیم.»

بر طبق یافته محققان، نیمه‌عمر پروتئین های مورد بررسی می تواند از چند ساعت تا چند ماه متفاوت باشد. این امر آن‌ها را به بررسی ویژگی های خاص سوق داد برای مثال سرعت تغییر یک پروتئین و مقدار انرژی مورد نیاز برای این کار را تعیین شد.

همچنین این مطالعه جامع، ویژگی هایی که اجازه زنده‌مانی طولانی تر به پروتئین می دهد را آشکار کرد. این دانش می تواند به گیاهان کمک کند تا پروتئین هایی مستحکم تر و در عین حال باصرفه تر به لحاظ انرژی، تولید کنند.

پروفسور هاروی میلار یکی از اعضای دیگر این پروژه گفت: اگر ما بتوانیم گیاهانی را تولید کنیم تا منابع انرژی شان را در هنگام مواجه با تغییرات و چالش های محیطی به طور عاقلانه تر مصرف نمایند، نتیجه اش انرژی بیشتر و گیاهان کاراتر خواهد بود.

ترجمه: نوروزی

لینک مقاله
لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن