بیوتکنولوژی محیط زیست

تولید آرد با فیبر بالا از پسماند گیاه آگاوا

دانش‌آموزان مکزیکی پسماندهای اسیدی گیاه آگاوا حاصل از تولید تکیلا (نوعی الکل رایج در مکزیک) را به نوعی آرد با فیبر بالا تبدیل می‌کنند. این پسماند‌ها به مقدار بسیار زیاد در مکزیک تولید می‌شوند و موجب غیر قابل زرع شدن زمین‌ها می‌شوند. تولید این آرد موجب جلوگیری از چاقی شده و همچنین شهر مکزیک را از وجود پسماندهای گسترده پاک می‌کند.


صنایع تکیلا در مکزیک بسیار پر رونق هستند. صادرات آن در سال 2016 بیش از 1.2 میلیارد دلار ارزش داشت و صنایع تکیلا در همان سال 1.25 درصد به تولید ناخالص مکزیک کمک کردند. با این حال، به گفته دانش‌آموزان این پروژه، این صنعت تقریباً دو میلیون تن (1.732 میلیون تن) پسماند اسیدی آگاوا (که با عنوان باگاس شناخته می شود) تولید می کند.

دو دانشجوی زیست‌شناسی در دانشگاه ملی مکزیک، این پروژه را با هدف بالا بردن محصولات جانبی رهبری می‌کنند. آن‌ها اظهار داشتند: “ما می‌خواهیم از پسماندهای صنعت آگاوا استفاده کنیم و آن‌ها را تبدیل به یک غذای اصلی کنیم و اجازه ندهیم آلاینده باقی بمانند.”

دانش‌آموزان گروه جمع‌آوری پول با هدف تأمین 3500 دلار مکزیک، برای خرید ماشین پودر کننده، راه‌اندازی کرده‌اند. این ماشین به آن‌ها امکان می‌دهد تا باگاس تازه، که حاوی مواد مغذی بیشتر است، پودر شود و سلامت آرد را بهبود بخشد. آن‌ها امیدوارند ظرف شش ماه آرد آگاوا را در بازار عرضه کنند و قبل از گسترش به سایر نقاط کشور، در اطراف مکزیکوسیتی شروع به توزیع کنند. این پروژه در سال گذشته، در مسابقه‌ نوآوری پایدار مکزیک، انتخاب شد.

یک آرد سالم و با فیبر بالا (محتوای فیبر بالای آرد به این معنی است که احساس سیری را افزایش می‌دهد) به بهبود جذب کلسیم کمک می‌کند و بدون گلوتن است. تولیدکنندگان می‌توانند از آرد آگاوا برای تولید محصولات با کیفیت بالا مانند نان، نان مکزیکی، کوکی، چیپس و پیتزا استفاده کنند، این فرایند می‌تواند کیفیت غذای بسیاری از مکزیکی‌ها را بدون نیاز به تغییر عادات غذایی بهبود بخشد، همچنین می‌تواند با آردهای دیگر مخلوط شود.

با توجه به اظهارات دانش‌آموزان، مقدار پسماندهای تولید شده توسط صنایع تکیلا می‌توانند دو برابر مساحت مکزیکوسیتی را پوشش دهند، و با این‌که این پسماندها توسط تولید کننده‌ها در مکان‌های امن تخلیه می‌شوند، الیافشان اسیدی هستند و خاک را اسیدی می‌کنند و موجب جلوگیری از قابل زراعت شدن آن منطقه می‌شوند.

یک راه‌حل دیگر استفاده کردن از باگاس به‌عنوان یک سوخت زیستی است، اما این امر دی‌اکسیدکربن را در جو منتشر می‌کند. طبق اظهارات دانش‌آموزان، بسیاری از مکزیکی‌ها از تأثیرات محیطی محصولات تکیلا اطلاع ندارند. صنایع تکیلا در مکزیک در 20 سال گذشته رشد سریع داشته‌اند، اما تأثیر اکولوژیکی آن‌ها تنها 10 سال پیش شناخته شده است. بنابراین برای بیشتر مکزیکی‌ها موضوع جدیدی است.

منبع خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شـش × یـک =

دکمه بازگشت به بالا
بستن