مهندسی ژنتیک

تولید ارقام گوجه‌فرنگی واجد ماندگاری بالا با سیستم CRISPR-Cas9

✅به‌نژادگران مدت‌ها بود که رویای در اختیار داشتن تکنیک‌های برتر اصلاح ژنتیکی با عملکرد بهتر را در جهت ایجاد ارزش افزوده در محصولات داشتند. حالا با تکنولوژی‌های ویرایش ژن کنونی مانند سیستم CRISPR-Cas9، تحقق این رؤیا زیاد دور از دسترس به نظر نمی‌رسد.


?برای ارزیابی کاربرد CRISPR-Cas9 در سرعت دادن به فرایند اصلاح نباتات، تیم پژوهشی دکتر کوینگ هوی یو از آکادمی علوم کشاورزیXinjiang چین قصد دارند از طریق جایگزینی ژن‌ها با روش موسوم به HDR (تعمیر ژن براساس همولوژی) و از طریق سیستم CRISPR-Cas9، گوجه‌فرنگی‌هایی را با عمر فروشگاهی طولانی تولید کنند.

?این تیم در فعالیت پژوهشی خود تلاش نموده تا ژن ALC گوجه‌فرنگی را با یک ژن مغلوب alc جایگزین کند. بر اساس نتایج، میانگین فراوانی جهش به ۷۲.۷۳ درصد رسید، اما درجه تأثیر جایگزینی ژن‌ها در گیاهان تراژنی T0، بسیار پایین یعنی ۷.۶۹ بود. طبق این نتایج، هیچ جهش هموزیگوتی نهفته‌ای در گیاهان T0 دیده نشد. ضمناً هتروزیگوت‌های جهش‌یافته، جهش را به‌صورت پایدار برای جداسازی به نسل T1 ، منتقل کردند. جهش‌یافته‌های هموزیگوتی alc دلخواه نیز در نسل T1 به دست آمد.
این نتایج با توصیف صفات اختصاصی مشخص شده و توسط کارایی عالی این محصولات در انبار، تائید گردید.

?به گفته پژوهشگران فوق، این نتایج ثابت می‌کند که جایگزینی ژن با CRISPR-Cas9 القاء شده از طریق HDR می‌تواند یک روش ارزشمند برای پرورش ارقام درجه‌یک گوجه‌فرنگی اصلاح‌شده باشد.

#مهندسی_ژنتیک
#پس_از_برداشت

?ترجمه: مریم باورساد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

تولید ارقام گوجه‌فرنگی واجد ماندگاری بالا با سیستم CRISPR-Cas9 – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن