تولید «اسید پروپیونیک» از بیومس ذرت

✅محققین آمریکایی موفق شدهاند راه مفیدی را برای تبدیل بیومس ذرت به اسید پروپیونیک یافته و آن را بهعنوان روشی مقرونبهصرفه در کنار فرایند تولید سوخت زیستی از این گیاه، به کار بگیرند.
?تولید مواد شیمیایی با ارزش افزوده در کنار سوختهای زیستی از منابع لیگنوسلولزی میتواند امری حیاتی برای توسعه پالایشگاههای زیستی مقرونبهصرفه باشد.
?یکی از مهمترین این مواد، اسید پروپیونیک است که درواقع، یک بلوک ساختمانی بالقوه برای مواد شیمیایی مبتنی بر C3 است.
?در تحقیقی که بهوسیله شیائوکینگ وانگ از آزمایشگاه ملی انرژی تجدیدپذیر آمریکا و همکارانش انجام شده، تولید اسید پروپیونیک از بیومس ذرت با استفاده از باکتری تولیدکننده آن یعنی Propionibacterium acidipropionici مورد بررسی واقع شده است.
?در این پژوهش، یک سری از شرایط و پارامترها برای به حداکثر رساندن عملکرد اسید پروپیونیک مورد بررسی قرار گرفته و بهینهسازی شدهاند. برای مثال، مشخص شده که گاز نیتروژن عملکرد دیاکسید کربن را در این خصوص بهبود میبخشد.
در این پژوهش، همچنین اثرات غلظتهای مختلف مواد هیدرولیزشده، منابع نیتروژن و عوامل خنثیسازی نیز مورد بررسی قرار گرفتهاند.
?یکی از بهترین ترکیبات کشفشده دراینباره، ترکیب عصاره مخمر بهعنوان منبع اولیه نیتروژن و هیدروکسید آمونیوم برای تنظیم pH بوده است. در مطالعه فوق نشان داده شد که این ترکیب باعث ایجاد غلظتهایی بالا از ماده اسید پروپیونیک میگردد و درعینحال، تولید اسیدلاکتیک را که میتواند مانع تولید سوختهای زیستی شود با موفقیت به حداقل میرساند.
?نتایج بهدستآمده در این تحقیق نشان داده که تولید اسید پروپیونیک از مواد ناشی از هیدرولیز بیومس ذرت، امری امکانپذیر بوده و میتواند بهعنوان یک درآمد اضافی بالقوه در کنار فرایند تولید سوختهای زیستی شمرده شود.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن