بیوتکنولوژی صنعتی

تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر از لجن فعال

یکی از معضلات فرایند لجن فعال که بخش زیادی از هزینه‌های تصفیه خانه را به خود اختصاص می‌دهد، دفع لجن است. در این گزارش، استفاده از این لجن و آمونیاک آزاد برای تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر (با کمتر از 6 اتم کربن) آورده شده است.


آزمایشات نشان می‌دهد پیش تصفیه لجن به مدت 3 روز با آمونیاک آزاد، سرعت تجزیه لجن را افزایش می‌دهد. نتیجه این آزمایش‌ها حاکی از آن است که لجنی با اکسیژن مورد نیاز شیمیایی 3400 میلی گرم بر لیتر و غلظت آمونیاک آزاد 237.8 میلی گرم بر لیتر، حدوداً 4.5 برابر زودتر از لجنی که تحت پیش تصفیه با آمونیاک قرار نگرفته است، تجزیه می‌شود. روش پیش تصفیه با آمونیاک آزاد، باعث سرعت بخشیدن به تجزیه مواد پلیمری خارج سلولی و پوسته‌ی سلول‌های لجن و کشته شدن میکروارگانیسم‌های باقی مانده می‌شود که در نتیجه سرعت انحلال مواد از لجن فعال شده افزایش می یابد. هم چنین استفاده از آمونیاک آزاد، مصرف اسیدهای چرب کوتاه زنجیر را به شدت متوقف می‌کند و در عین حال، فرایند اسیدسازی را دستخوش تغییر نمی‌کند. هر چند آمونیاک آزاد بر فرایندهای اسیدسازی، هیدرولیز و اسیدسازی همگن اثر بازدارندگی دارد اما این اثر به طور گسترده در تجزیه زیستی مواد مورد استفاده مؤثر نبوده است. نهایتاً پیش تصفیه با آمونیاک آزاد برای بالابردن اسیدهای چرب کوتاه زنجیر تأیید می‌شود.

هنگامی که غلظت آمونیاک از 53.5 به 176.5 تغییر کرد، بیشینه تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر، از 196.8 به 267.2 میلی گرم COD به میلی گرم VSS افزایش یافت. این مقدار چیزی حدود 2.3 تا 3.2 نمونه بالک بود. افزایش بیشتر غلظت آمونیاک آزاد تا 237 میلی گرم بر لیتر، باعث کاهش در مقدار بیشینه تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر شد. (226.9 میلی گرم COD به میلی گرم VSS)

یافته‌ها حاکی از آن است که مهندسان باید استراتژی مؤثر و مقرون به صرفه ای را برای تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر به کار گیرند تا راه اندازی و بهره برداری از تصفیه خانه‌های فاضلاب با راندمان بهتر و مصرف انرژی کمتر اتفاق افتد.

❇ مترجم: علی دبستانی

☑ لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

فرزانه صائبي راد

صائبی هستم، یکی از میلیون‌ها عاشقان زیست شناسی دنیا. سعی می‌کنم مطالب جدید مربوط به زیست شناسی را دنبال کنم و در حد وسع خودم گامی در جهت پیش‌رفت آن بردارم.

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

− یـک = یـک

دکمه بازگشت به بالا
بستن