بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستفناوری های همگرا

تولید انرژی از زباله‌های شهری

| تولید انرژی از زباله‌های شهری

✅ استفاده از زباله‌های شهری برای ایجاد انرژی به خصوص زمانی که به گاز تبدیل شوند یک روش مناسب است که به راحتی می‌تواند جایگزین تخلیه زباله‌ها در محل مخصوص شود. محققین دانشکده مهندسی Higher Technical دانشگاه سویل، سیستمی را با قابلیت تولید انرژی از زباله‌های شهری به شکلی کنترل شده طراحی کرده‌اند.


❇ محققان سیستمی ارائه داده‌اند که امکان تبدیل زباله‌ها در دو مرحله قابل کنترل به انرژی فراهم شده است. در مرحله اول زباله‌های جامد در شرایطی کاهنده و در حضور مقادیر کم اکسیژن به گاز تبدیل می‌شوند، سپس این گاز به شکل کارآمدی در تجهیزاتی که برای این منظور بهینه شده اند سوزانده می‌شوند. در این سیستم دو مرحله تعبیه شده است که در مرحله اول زباله جامد به گاز تبدیل می‌شود و در مرحله بعد این گاز به شکل بسیار مؤثری سوزانده می‌شود. مزیت زیست‌محیطی عمده این روش نسبت به سوزاندن عادی تولید گازهای سمی کم‌تر است و بازده این سیستم تقریباً مشابه با سوزاندن است.

❇ آژانس EUROSTAT اعلام کرده که ۱۳ کشور از ۲۸ کشور اروپایی هنوز بیش از ۵۰ درصد از زباله‌های شهری خود را در محل‌های خاصی تخلیه می‌کنند. عمده این کشورها در جنوب و شرق قاره قرار گرفته اند. اسپانیا با میزان تخلیه ۲۵۱ کیلوگرم برای هر نفر در سال در رده هفتم این لیست قرار دارد.

❇ از دید زیست‌محیطی در فرآیند تبدیل به گاز، انتشار ۳۰۰ کیلوگرم دی اکسید کربن به ازای هر تن زباله حذف می‌شود. اما به لحاظ اقتصادی امکان مدیرت بیشتر بر زباله‌های شهری فراهم می‌شود. تغییر سیستم فعلی مدیریت زباله‌های جامد شهری به معنای توسعه فعالیت صنعتی پایدار است که برای مطابقت با اهداف مبارزه با تغییرات آب و هوایی که اروپا در آن دخیل بوده است لازم است.

❇ فنلاند از سال ۱۹۹۸ این سیستم صنعتی را عملیاتی کرده است. کشورهای آلمان و نروژ نیز در مراحل آزمایشی این طرح هستند. انگلستان که بیشترین میزان تولید زباله شهری را در بین کشورهای اروپایی دارد نیز این سیستم را در دستور کار خود قرار داده است. تصمیم‌های دولت‌های اروپایی نشان می‌دهد که بازیابی انرژی به عنوان روشی برای مدیریت بخشی از زباله‌های جامد شهری که قابل بازیافت نیستند در حال رواج است.

? ترجمه : زمزم جوادی

لینک مقاله
لینک خبر
عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
عضویت در کانال زیست فن

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن