کشف دو میکروب همکاری کننده در تولید بیودیزل

✅ گروهی از محققان موفق به کشف دو میکروب مجزا شدهاند که با همکاری یکدیگر میتوانند سوخت زیستی دیزل را از ترکیبات کربنه تولید نمایند.
?تیمی از محققان دانشگاه جواهر لعل نهرو دهلی، نهتنها دو گونه کاملاً متفاوت از باکتریها را در معادن سنگ مرمر آراوالی راجستان و در دریاچهای با عرض جغرافیایی بالا کشف نمودهاند، بلکه دریافتهاند که این باکتریها میتوانند در کنار یکدیگر و با مشارکت هم، سوخت دیزل زیستی را از ضایعات کربن دار تولید نمایند.
?گونه اول باکتریهایی که در این پژوهش شناسایی و تفکیک گردیدهاند، Serratia sp.ISTD04 نامگذاری شدهاند. این باکتریها، قادر به جداسازی و تثبیت دی اکسید کربن هوا و تبدیل آن به ترکیبات مرکب ارگانیک مانند لیپیدها هستند.
?در ادامه پژوهش، تیم تحقیقاتی هندی موفق شدهاند آنزیم لیپازی را از باکتریهای سرمادوست موسوم به pseudomonas sp.ISTPL3 جدا نمایند که میتواند لیپیدها را به بیودیزل تبدیل نماید.
?ایندو شخار تاکور که سرپرستی این تحقیق را بر عهده داشته در این رابطه میگوید: «این لیپاز چیزی نیست جز آنزیمی که به شکل یک کاتالیزور عمل مینماید تا دیزل زیستی را تولید نماید.» او با بیان این مطلب که تیم تحقیقاتی فوق، قبلا امتیاز ابداع این روش را به نام خود ثبت نموده، میافزاید: «ما امیدواریم که این روش در تبدیل ضایعات مختلف به سوختی سازگار با محیط زیست، ازلحاظ اقتصادی نیز مقرونبهصرفه باشد.»
?به گفته تاکور، میکروب بهدستآمده از معادن سنگ مرمر نهتنها دی اکسید کربن ناشی از تغییرات جوی را جدا میکند، بلکه آن را به ترکیبات مرکب و ارزشمند ارگانیک تبدیل مینماید. او میگوید: «آنچه اهمیت دارد این است که ۶۰ درصد از وزن بدن این باکتری، چیزی جز لیپید نیست و این لیپیدها میتوانند از طریق فرایندی کاتالیزی به دیزل زیستی تبدیل گردند.»
?فرایند کاتالیزی فوق، ترنس استریفیکاسیون نام دارد. این فرایند را میتوان یا با استفاده از کاتالیزورهای شیمیایی انجام داد و یا با استفاده از آنزیمهایی مانند آنزیمی که دانشمندان از میکروب یافت شده در آبهای شور دریاچه پنگنگ که بین هند و چین مشترک است استخراج نمودهاند، انجام داد.
?دانشمندان اظهار داشتند که از مشاهده قابلیت بالای تغییرپذیری آنزیم لیپاز فوق شگفتزده شدهاند. این محققین همچنین اثبات نمودهاند که لیپاز بهدستآمده از میکروبهای مورداشاره، قابلیت چندین بار بازیافت شدن را دارد.
?قابل ذکر است نتایج بهدستآمده از این تحقیقات اخیرا در دو مجله « Journal of Energy and EnvironmentalSustainability» و «Bioresource Technology» منتشر شدهاند.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن