تولید بیوپلاستیک از پوست میگو

حدود دو سال قبل، دانشآموز۱۵ ساله استرالیایی به نام Angelina Arora، تحقیقاتی را بر روی پلاستیکهای زیستی انجام داد که او هرگز تصور نمی کرد تحقیقاتش مورد توجه دانشمندان جهان قرار بگیرد. هم اکنون نوآوری و اختراع این نوجوان استرالیایی یعنی تولید بیوپلاستیک از جنس میگو، در نمایشگاه بین المللی علوم و مهندسی اینتل (ISEF) برای ۱۸۰۰ دانشآموز از کشورها و مناطق مختلف به نمایش درآمده است.
او در سال ۲۰۱۷ پس از تبدیل شدن به فینالیست دریافت جایزه علوم و مهندسی بنیاد BHP Billiton (تحقیق خود در زمینه قابلیت بیولوژیکی – تجاری پلاستیک زیستی)، تصمیم گرفت تا تحقیقات خود را تکمیل کند. آنجلینا با کمک سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی استرالیا (CSIRO) توانست طرح ایجاد یک پلاستیک کاملا زیست تخریبپذیر که از پوست میگو و پروتئین ترشح شده از کرم ابریشم ساخته شدهاست را توسعه دهد و تکمیل کند.
بیوپلاستیکها، پلاستیکهایی هستند که مواد اولیه آنها از اقلام زیستی تهیه میشوند. با استفاده از این مواد اولیه و به کار گیری تکنولوژیهای زیستی (بیوتکنولوژی)، پلاستیکهایی به وجود میآید که زیست تخریب پذیرند و همچنین مواد اولیه آن جز منابع فسیلی نیستند و تجدیدپذیر محسوب میشوند. به گفته آنجلینا این طرح زمانی به ذهن او خطور کردهاست که مردم در فروشگاهها بدون در نظر گرفتن اثرات زیست محیطی، درخواست پلاستیک میکنند در حالی که تولید پلاستیکهایی با کارایی مشابه و دوستدار محیط زیست میتواند گره گشای این معضل باشد.
به گفته مدیر سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی استرالیا: “جهان سریعتر از اینکه ما بتوانیم با آن همراه شویم تغییر میکند، اما علم، فنآوری، مهندسی و ریاضی (STEM) میتواند این آینده را از طریق اختراعات و نوآوریها هدایت کند. همچنین این دانشآموزان در مرحله جهانی نشان میدهند که آنها بیشتر از همیشه برای آینده آماده شده اند”.
موفقیت و مطرح شدن اختراع این دانشآموز ۱۵ ساله در سطح جهانی، نقش ایده پردازی در همه سطوح علمی و همچنین لزوم وجود حمایتهای دولتی برای ایدههای خام تا مرحله اجرایی و صنعتی شدن را نشان میدهد.
☑ لینک خبر
☑ عضویت در زیست فن میکروبی، صنعتی،محیط زیست
☑ عضویت در کانال زیست فن