بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبیفناوری های همگرا

تولید تجاری ترکیبات کمیاب با استفاده از باکتری‌های مهندسی شده

تولید تجاری ترکیبات کمیاب با استفاده از باکتری‌های مهندسی شده  تولید تجاری ترکیبات کمیاب با استفاده از باکتری‌ها

✅در سال های اخیر، تخمیر با استفاده از میکروب‌های مهندسی شده برای تولید ترکیبات خاص به امری رایج تبدیل شده است. به تازگی، یک استارت‌آپ در زمینه بیوتکنولوژی صنعتی بنام مانوس (Manus) امیدوار است که با استفاده از فناوری‌های تخمیر پیشرفته، بتواند طعم دهنده‌ها، رایحه‌ها و دیگر محصولات را اقتصادی‌تر تولید کند.


مانوس یک فرایند طبیعی گیاهی را در میکروب‌ها بازتولید کرده است. هدف از این کار، تولید ارزانتر و با حجم زیاد عامل شیرین کننده ی گیاه stevia می باشد. این عامل شیرین‌کننده ی بدون کالری، ربودیوزید M (Reb M) نام دارد که نسبت به جایگزین‌های تجاری رایج بسیار شیرین‌تر است. در طبیعت تنها 0.01 درصد از این ترکیب می‌تواند از گیاه stevia استخراج شود، در حالی که کمپانی‌ها یک مقدار فراون‌تر اما تلخ‌تر از این ماده را تولید می‌کنند. وقتی باکتری‌ها در فرایند تخمیری ایجاد شده قرار می‌گیرند این ترکیب را با خلوص بیش از 95 درصد تولید می‌کنند.

فرایند تخمیری ایجاد شده به وسیله مانوس شامل مهندسی میکروب‌ها با مسیرهای متابولیکی گیاهی، قرار دادن آنها در فرمانتورهای مقیاس بزرگ و تغذیه میکروب ها با قندهای گران قیمت است. در زمان تخمیر، میکروب‌ها مقادیر بالایی از این ترکیبات را تولید می‌کنند که می‌توانند با کمک فرایندهای تجاری استخراج شوند. مانوس قصد دارد امسال این فرایند را به سطوح تجاری افزایش مقیاس دهد.

محصول دیگر خط تولید مانوس یک محصول کمیاب به نام نوتکیتون (nootkatone) است که یک ترکیب کلیدی موجود در گریپ فروت می‌باشد و به عنوان یک ماده دفع کننده حشره سازگار با محیط زیست به کار می‌رود. اخیراً هزینه تولید آن با روش‌های تجاری چندین هزار دلار بر کیلوگرم است، اما با تولید ارزانتر و بیشتر آن می‌تواند برای مثال به عنوان یک راه زیست محیطی سالم جهت مبارزه با بیماری‌های لایم، مالاریا، ویروس زیکا و دیگر پاتوژن‌های انتقال یافته توسط حشرات به کار گرفته شود.

این تکنولوژی علاوه بر کم کردن هزینه‌ها و استفاده از اراضی، یک پلتفرم ارائه می‌کند که می‌تواند به کشف مولکول‌های جدید کمک کند. علاوه بر آن در این فرایند می‌توان بر کل مسیر متابولیکی نظارت داشت و ترکیبات تولید شده در هر مرحله را تشخیص داد و دستکاری کرد. در نتیجه می توان به شکل باورنکردنی تعداد مواد شیمیایی که ممکن است خواص بسیار مهمی در زمینه داروها، طعم دهنده‌ها و آفت‌کش‌ها داشته باشند را چندبرابر کرد.

ترجمه: محمد رضازاده

☑️لینک خبر
☑️عضویت در کانال زیست فن
☑️️عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست

تولید تجاری ترکیبات کمیاب با استفاده از باکتری‌ها – زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

علی چوپانی

بیش از 4 سال است که در کنار دیگر دوستان در مجموعه زیست‌فن هستم. زیست شناسی خوندم ولی به خاطر علاقه خودم به وب و سئو در حال حاضر مدیریت سایت زیست‌فن و نظارت بر سئوی محتواهای تولیدی در زیست‌فن رو به عهده دارم. اینجا خانه‌ی ماست، به ما سر بزنید!

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

+ بیـست هشـت = سـی پنـج

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن