آفات و بیماری هاژنومیکس

تولید خردل هندی تراریخته مقاوم به شته

انتقال ژن‌ cea از گیاه تارو به گیاه خردل هندی، باعث ایجاد مقاومت نسبت به شته هایی که آفت اصلی خردل هستند، می‌شود. محققان موسسه Bose، با بیان این ژن در این گیاه، خردل هندی تراریخته تولید و مقاومت آن نسبت به شته را مورد بررسی قرار دادند.


شته خردل (Lipaphis erysimi) ویرانگرترین آفت مکنده خردل هندی (.Brassica juncea L) است. پیش‌ازاین گزارش‌شده است که آگلوتینین غده گیاه تارو (CEA) (Colocasia esculenta) در برابر مجموعه گسترده‌ای از حشرات راسته نیم‌بالان (hemiptera) مؤثر است. این موضوع با آزمایش‌های زیست‌سنجی مبتنی بر رژیم غذایی مصنوعی مشخص‌شده است؛ اما اکنون دکتر Ayan Das و همکارانش در هند برای تولید خردل تراریخته هندی که CEA گیاه تارو را بیان ‌کند، مطالعه جدیدی انجام دادند.

در تجزیه‌وتحلیل گیاهان تراریخته، یکپارچگی پایدار ژن cea و بیان CEA در گیاهان تراریخته نیز تأیید شد. در این آزمایش‌های زیست‌سنجی حشرات به‌وسیله بیان CEA در لاین‌های خردل هندی، مرگ‌ومیر حشرات به میزان قابل‌توجهی افزایش و باروری شته خردل نیز نسبت به گیاهان کنترل، کاهش‌ یافت.

ارزیابی ایمنی زیستی پروتئین B. juncea تراریخته حاوی CEA نیز انجام شد. نتایج نشان داد که پروتئین CEA بیان‌شده در خردل تراریخته هندی، هیچ پاسخ آلرژیکی را تحریک نمی‌کند.

این مطالعه، CEA را به‌عنوان یک پروتئین غیر آلرژیک و حشره‌کش معرفی می‌کند تا برای کنترل شته خردل و سایر حشرات راسته نیم‌بالان که مشابه شته‌ها هستند، مورداستفاده قرار گیرد.

لینک خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن