بیوتکنولوژی صنعتیبیوتکنولوژی محیط زیستبیوتکنولوژی میکروبی

همکاری 4 سویه باکتریایی به منظور تولید رنگدانه برای صنعت غذا و لوازم آرایشی

همکاری 4 سویه باکتریایی به منظور تولید رنگدانه برای صنعت غذا و لوازم آرایشی  همکاری 4 سویه باکتریایی به منظور تولید رنگدانه برای صنعت غذا و لوازم آرایشی

✅در طبیعت بسیاری از رنگدانه‌هایی که تولیدکنندگان مواد غذایی و لوازم آرایشی به آن‌ها نیاز دارند، تولید می‌شوند، اما به دلیل دشواری استخراج آن‌ها از گیاهان بسیاری از تولیدکنندگان به رنگ‌دانه‌های مصنوعی روی آورده‌اند. در حال حاضر محققان نشان داده‌اند که 4 سویه از باکتری E.coli با همکاری هم می‌توانند شکر را به رنگدانه آنتوسیانین طبیعی و قرمز رنگی که در توت‌فرنگی یافت می‌شود، تبدیل کنند؛ در نتیجه به کمک این روش می‌توان رنگدانه‌های طبیعی را در مقیاس صنعتی به کار گرفت.


?با توجه به علاقه فزاینده‌ی تولیدکنندگان به رنگ‌های طبیعی و مضرات استفاده از رنگ‌های مصنوعی برای سلامتی، و با توجه به فرایند‌های گران قیمت استخراج رنگدانه‌ها از گیاهان و عدم توانایی سنتز این مولکول‌ها به دلیل پیچیدگی، دانشمندان از سال 2005 روش‌های متفاوتی را در تولید آنتوسیانین‌ها پیش گرفتند که در این بین مهندسی ژنتیک اهمیت ویژه‌‌ای یافته.

?آن‌ها ابتدا بیان کردند که انتقال 16 ژن کنترل‌کننده تولید آنتوسیانین درگیاهان و مسیر مولکولی‌شان به یک باکتری کار ساده‌ای نیست. در تحقیقات اولیه تمام این مسیر مولکولی را در تنها یک سویه از باکتری E.coli قرار دادند. اما به گفته‌ی دانشمندان این مسیر برای سلول بسیار طولانی است که در آن تمایلی هم برای استفاده از ژن‌های اضافی به منظور تولید متابولیت خودشان به جای آنتوسیانین‌ها دارند. تحقیقات کنونی برای فراهم کردن آنتوسیانین‌ها کل مسیر را در میان 4 سویه مختلف باکتریایی تقسیم می‌کند. محققان این مسیر را به ماژول‌هایی تقسیم می‌کنند که در آن‌ها واسطه‌هایی تولید می‌شوند که به راحتی از این سلول‌های باکتریایی خارج می‌شوند. هنگامی که گلوکز و باکتری‌ها در یک فلاسک ترکیب می‌شوند، باکتری اول شکر را می‌بلعد و ترکیبات واسطه‌ای را تولید می‌کند (فنیل پروپانوئیک). این ماده توسط باکتری دوم بلعیده شده و واسطه‌ی دوم تولید می‌شود. این روند ادامه می‌یابد تا زمانی که آنتوسیانین توسط سویه چهارم تولید شود. هر کدام ازاین سویه‌ها براساس توانایی‌شان برای تولید ماده واسطه معینی انتخاب می‌شوند.

?مرحله‌ی بعدی، بهینه‌سازی هر مرحله از فرایند توسط محققان خواهد بود و همچنین تمرکز بر این است که مقدار تولید آنتوسیانین را از چند میلی‌گرم بر لیتر به صدها میلی‌گرم بر لیتر برسانند تا به یک رویکرد تجاری قابل اعتماد تبدیل شود.

?ترجمه: علیرضا هاشمی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

همکاری 4 سویه باکتریایی به منظور تولید رنگدانه برای صنعت غذا و لوازم آرایشی

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن