تولید سوخت زیستی از چربی های مرغ

نفت خام اصلیترین منبع تولید سوخت به شمار میآید. افزایش درخواستها برای انرژی، کم شدن ذخایر سوختهای فسیلی در کنار آلودگیهای زیستمحیطی و تغییرات آبوهوایی موجب شده است تا دانشمندان به دنبال راهحل جدیدی برای تأمین انرژی مورد نیاز بشر باشند. سوخت زیستی به عنوان یک منبع ارزان و تجدید پذیر، یکی از این منابع انرژی است. گروهی از محققین ایرانی روش جدیدی برای تولید این نوع سوخت، از چربی به دست آمده از مرغ ارائه دادهاند.
سوخت زیستی غیرسمی و در دسترس است و برای استفاده از آن در موتورهای دیزلی نیاز به انجام تغییرات اضافه نیست. این منبع انرژی در مقایسه با سوختهای فسیلی؛ گازهای گلخانهای، هیدروکربنها، سولفوکسیدها و ذرات معلق کمتری را تولید میکند.
برای تولید سوخت زیستی از چربیهای گیاهی، حیوانی و جلبکی استفاده میشود. دانشمندان ایرانی نوعی کاتالیزور را تولید کردهاند که موجب تبدیل چربی به دست آمده از مرغ به سوخت زیستی میشود.
برای تبدیل چربی به دست آمده از مرغ به سوخت زیستی، از نانوکاتالیزور مخصوصی استفاده میشود. نانوکاتالیزور کلسیم اکسید از بازده نهایی مناسب، ناحیه سطحی بزرگ، مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است.
در این تحقیق؛ تاثیر فاکتورهای دما، زمان واکنش، نسبت متانول به روغن و میزان کاتالیزور در تولید سوخت زیستی از چربی مرغ بررسی شد. در ۵ ساعت مدت زمان واکنش با حضور کاتالیزور به میزان ۱ درصد وزنی، نسبت متانول به روغن ۱ به ۹ و دمای ۶۵ درجهی سانتیگراد، بازده تولید به ۹۴.۴ درصد رسید که بالاترین میزان تولید بود.
برای تولید سوخت از چربی، ۷۰ درصد هزینهها به تهیه چربی اختصاص مییابد. چربی مرغ به عنوان یک ماده زائد و ارزان در صنعت دام و طیور شناخته میشود. به همین سبب استفاده از آن برای تولید سوخت زیستی، هزینههای تولید را کاهش میدهد. بهره بردن از این ترکیب همچنین میتواند آلودگیهای زیست محیطی ناشی از مصرف سوختهای فسیلی را نیز کاهش دهد.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله