بیوتکنولوژی محیط زیستسوخت زیستی

تولید سوخت زیستی از گیاه بامبو توسط کشور اندونزی

گیاه بامبو یکی از گزینه‌های در دسترس برای تولید سوخت‌زیستی به شمار می‌آید. این گیاه علاوه بر رشد سریع، برای رشد نیازهای محدودی دارد و به همین سبب دولت اندونزی تصمیم گرفته است تا از این گیاه برای تولید سوخت‌زیستی استفاده کند. ایجاد نیروگاه‌های انرژی بامبو در بخش‌هایی از اندونزی نتایج خوبی را داشته است.


در اندونزی مردم هزاران سال است از بامبو به عنوان الیاف، هیزم و مصالح ساختمانی استفاده می‌کنند. به‌ همین سبب به نام چوب فقرا معروف شده است! حال دانشمندان قصد دارند اثر آن را در موارد دیگری هم‌چون تولید انرژی و احیاء زمین‌های فرسوده بررسی کنند.

درخواست انرژی در اندونزی به علت توسعه‌ شهرنشینی، افزایش جمعیت و رشد اقتصادی افزایش یافته است. در همین راستا دولت در تلاش است تا از منابع تجدیدپذیر برای تأمین انرژی خود استفاده کند. اندونزی به لحاظ داشتن منابع مناسب برای تولید انرژی زیستی و زیست‌توده‌ها کشوری غنی به شمار می‌آید.

در حال حاضر از روغن‌های گیاهی برای تولید انرژی‌های زیستی استفاده می‌شود که می‌تواند موجب جنگل‌زدایی و بسیاری از مشکلات اجتماعی و زیست‌محیطی شود. بامبو رشد سریعی دارد و در حضور حداقل مقدار آب و کود حتی در زمین‌های نامناسب نیز می‌تواند رشد کند. به‌علاوه وقتی ریشه‌های بامبو گسترده می‌شود، باعث حفظ آب و جلوگیری از فرسایش خاک می‌شود. استفاده از بامبو برای تولید انرژی زیستی، تنوع زیستی را نیز افزایش می‌دهد.

اندونزی از هزاران جزیره تشکیل شده است که بسیاری از آن‌ها به یک شبکه‌ای مشخص از انرژی دسترسی ندارند. براساس آمار وزرات انرژی پاک اندونزی (CPI)، تعداد ۱۲۵۰۰ روستا در این کشور وجود دارد که فاقد یک منبع انرژی مشخص هستند. دیزل یک گزینه‌ قابل دسترس برای انرژی‌رسانی به این مناطق است؛ اما قیمت بالا و غیرقابل اطمینان بودن آن بهره‌برداری از آن را به لحاظ اقتصادی با مشکل روبرو کرده است.

وزارت انرژی پاک اندونزی طرح ایجاد نیروگاه‌های انرژی بامبو را برای جزایر Mentawi اجرا کرد و موفق شد برق ۱۲۰۰ خانواده را در سه روستا تأمین کند. به علاوه موجب افزایش روش‌های در دسترس درآمدزایی روستاییان شده است. هم‌چنین مردم در مقابل ضررهای حاصل از کشت محصولات بیمه شده‌اند، زیرا کشت بامبو به شرایط خاصی نیاز ندارد. ایجاد این نیروگاه‌ها بر روی تغییرات آب‌و‌هوایی نیز تأثیر منفی ندارد.

با توجه حضور کشت بامبو در چرخه‌ زندگی مردم، دولت امیدوار است تا مردم به گسترش هرچه بیشتر تولید انرژی زیستی از بامبو در سرتاسر این مجمع‌الجزایر کمک کنند. کشت بامبو در زمین‌های تخریب شده و کم‌بهره علاوه بر قابل استفاده کردن این زمین‌ها، تأثیری بر روی رشد سایر محصولات نخواهد داشت.

یافتن مکان‌های با قابلیت بالای کشت بامبو در سرتاسر اندونزی در کنار مطالعه‌ مزیت‌های اقتصادی استفاده از بامبو در حفظ خاک و تولید انرژی از اهداف آینده اندونزی برای گسترش این منبع پاک انرژی است.

منبع خبر

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن