بیوتکنولوژی کشاورزی

تولید لیموی بنفش

رنگدانه آنتوسیانین ، مولد رنگ بنفش در برگ ها ، گل های زینتی و میوه هاست. اخیرا پژوهشگران دانشگاه فلوریدا موفق به بیان این رنگدانه در لیموی مکزیکی (Citrus aurantifolia) شده اند و توانسته اند رنگ های برگ، ساقه، گل و میوه گیاه را با اهداف زینتی تغییر دهند.


مرکبات به طور طبیعی و با کشت در محیط گرمسیر این رنگدانه را تولید نمی کنند.

پژوهشگران با وارد نمودن ژن تحریک تولید آنتوسیانین (VvmybA1) متعلق به نوعی انگور قرمز و ژن بازدارنده تولید آن

( Ruby ) متعلق به پرتقال خونی به لیموی مکزیکی، بیان آنتوسیانین را در شرایط گرمسیری تحریک کردند.

علاوه بر تأثیر آنتوسیانین بر ارزش غذایی مرکبات، این مطالعه راهی برای تنظیم مسیر بیوسنتز آنتوسیانین با هدف تولید گیاهان زینتی متنوع نشان می دهد.

نویسنده: محسن رحیمی نژاد

لینک خبر
لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن