بیوتکنولوژی میکروبیمهندسی بافتمواد زیست پایه

تولید محصولات از نانوفیبرهای کیتین و کیتوزان

کیتین جزء اصلی سازنده خرچنگ، میگو و پوست حشرات و هم‌چنین دیواره سلولی باکتری و قارچ‌هاست. شرکت Green Science Alliance نانوفیبرهای کیتین و کیتوزان را در قالب ژل در آب تولید کرده است. این فرم با پودر کیتین و کیتوزان متفاوت است، زیرا اندازه آن‌ها کوچکتر است، به طوری که می‌توان آن‌ها را با غذاها، نوشیدنی‌ها و لوازم آرایشی مخلوط کرد و برای کاربردهای پزشکی استفاده کرد.


موجوداتی زنده کیتین را در داخل بدن خود تولید می‌کنند، تا بدن خود را حفظ کنند. کیتین یک پلی‌ساکارید طبیعی است که از زنجیره‌های متوالی مونوساکارید استیل گلوکز آمین تشکیل شده است، شبیه به سلولز که از چندین زنجیره گلوکز تشکیل شده است. بعد از سلولز، کیتین دومین منبع زیستی در جهان است.

نانوفیبر کیتین یک ماده جدید از پوست خرچنگ است. نانوفیبرهای کیتین دارای قدرت مکانیکی بالا، کشش بالا و ضریب انبساط حرارتی کم است. بنابراین، یک کاربرد از نانوفیبرهای کیتین به عنوان تقویت‌کننده مواد فیبری برای پلاستیک‌ها و غیره است. علاوه بر این، نانوفیبر کیتوزان که از کیتین به دست می‌آید، می‌تواند به عنوان یک پوشش کاربردی و به عنوان افزودنی برای چسب‌ها یا لوازم آرایشی استفاده شود؛ که در زیست‌پزشکی، الکترونیک، اپتیک و … کاربرد دارد.

تفاوت بین نانوفیبر کیتین و نانو فیبر کیتوزان در ترکیبات بیولوژیکی و قابلیت‌های زیستی کیتین و کیتوزان است. کیتین و کیتوزان در پزشکی برای زخم‌های ناشی از آسیب پوست استفاده می‌شوند و برنامه‌های پزشکی بیشتر بر اساس این خواص درمانی مورد مطالعه قرار می‌گیرند.

شرکت Green Science Alliance هنوز آمادگی لازم برای تولید محصولات بر پایه کیتین برای استفاده مستقیم در مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را ندارد. در حال حاضر پیشنهاد شده است که آن‌ها به عنوان مکمل استفاده شوند. محصولی که به طور مستقیم برای مواد غذایی و نوشیدنی‌ها و قوانین تنظیم آن‌ها مورد استفاده قرار گیرد، در آینده‌ای نزدیک به دست می‌آید. در ادامه به کاربردهای نانوفیبرهای کیتین و کیتوزان اشاره شده است:

1. افزایش میزان رطوبت پوست.
2. فرونشاندن التهاب‌های ناشی از آسیب‌های پوستی و ترمیم زیستی بافت.
3. حفاظت از پوست در مقابل محرک‌های بیرونی.
4. افزایش رشد مو.
5. استفاده از نانوفیبر کیتین به عنوان یک ماده فیبری تقویت شده به دلیل قدرت بالای آن، انعطاف پذیری بالا و ضریب انبساط حرارتی کم.
6. سرکوب افزایش غلظت کلسترول و لیپید در خون.

منبع خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

مژگان محبی

اهل اصفهان | دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی - بیوتکنولوژی، دانشگاه علم و صنعت ایران

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن