تولید نانوکاتالیست از پوسته برنج

شیمیدان دانشگاه Ruden و مدیر مرکز طراحی مولکولی سنتز ترکیبات نوآورانه پزشکی، روشی برای به دست آوردن سیلیکوندیاکسید با تخلخل بالا که در حقیقت به عنوان پایه نانوکاتالیستها در واکنشهای مختلف آلی کاربرد دارد را به کار گرفته است؛ وی برای این کار از پوسته برنج استفاده کرده است. گزارش کار او در انتشارات انجمن شیمی امریکا (ACS) به چاپ رسیده است.
یک شیمیدان از دانشگاه Ruden به نام Rafael Luque با کمک همکارانش از دانشگاه Cordob، روشی به منظور تولید سیلیکوندیاکسید از یک منبع ارزان و سازگار با محیطزیست (پوسته برنج) پیشنهاد دادهاند. محتوای سیلیکوندیاکسید طی این روش، ۲۰ درصد است. پوسته برنج تقریباً ۲۰ درصد وزن آن را تشکیل میدهد و معمولاً سوزانده میشود!
این شیمیدان میگوید: “ما به موادی با کیفیت بالا دست یافتهایم که برای استفاده در صنعت سیمان، استفاده تحت عنوان ماده اتصالدهنده و استفاده تحت عنوان کاتالیست کارایی و کاربرد دارد. این کار به عنوان “اختراع” ثبت شده است و در حال تدوین و بررسی چشمانداز صنعتی آن هستیم.”
سیلیکوندیاکسید یک نانوماده است که در صنعت شیمیایی، بازار تقاضای زیادی دارد. این ترکیب به عنوان پایه کاتالیست و همچنین به عنوان ماده افزودنی به منظور توزیع مواد مختلف از جمله داروهای پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده توسط اترهای اسیدهای سیلیک در دمای بالا تولید میشود. این فرایند انرژیبر است و مضرات زیستمحیطی دارد.
برای به دست آورن سیلیکوندیاکسید از منبع زیستی مذکور، این شیمیدانها از تلفیق روشهای مکانیکی و شیمیایی استفاده کردند. در ابتدا آنها پوسته را به پودر تبدیل کردند و سپس توسط تابش ماکروویو و یک محلول اسیدی، مواد اضافی مانند سلولز را حذف کردند پس از گرما دادن در دمای ۵۵۰ درجه سانتیگراد، این دانشمندان به سیلیکوندیاکسید خالص دست یافتند.
شایان ذکر است که آنها از نانوذرات آهن به عنوان کاتالیست استفاده کردند. قابلیت این کاتالیست در دو واکنش اکسیداسیون بنزیل الکل و آلکیلاسیون تولوئن بررسی و اثبات شده است.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله