تولید واکسن روتاویروس

شرکت اندونزیایی تولید واکسن که با نام Bio Farma شناخته شده است، اخیراً توانسته است، فاز۱ آزمایش تولید واکسن روتاویروس را به اتمام برساند و وارد فاز آزمایشی صنعتی آن شود. این واکسن توسط گروه جهانی سلامت کودکان در Melbourne و دانشگاه Gadjah Made اختراع شدهاست و قرار است در سال ۲۰۲۱ وارد بازار شود.
پروژهای که به مدت ۴۲ سال با همکاری میان Melbourne و دانشگاه Gadjah Mada بررسی و آزمایش میشد در نهایت به اوج رسید و منجر به کشف یک ویروس شد. ویروسی که امروزه تحت عنوان روتاویروس شناخته شدهاست. بررسیهایی که در بیمارستان کودکان Melbourne صورت گرفته، نشان داده است که این ویروس باعث ایجاد اسهال و استفراغ شدید در کودکان شده به گونهای که همهساله باعث بستری شدن بیش از ۱۰۰۰۰ کودک استرالیایی و نیز کشتهشدن بیش از نیم میلیون کودک در سراسر جهان میشود.
اطلاعات آماری بدست آمده باعث شد تا دانشمندان چارهای بیندیشند و در جهت تولید واکسنی علیه این ویروس گام بردارند تا بتوانند از مرگ و میر افراد آلوده به این ویروس در غرب، جلوگیری نمایند. واکسن جدید، نخستین واکسن روتاویروسی است که در کودکان تازه متولد شده قابل اجراست و نیز نخستین واکسنی است که در آن از فرآوردههای خوکی استفاده نشده است. درواقع در آن به جای استفاده از تریپسینهای خوکی از تریپسینهای گاوی استفاده میشود.
شرکت Bio Farma نیز تجاریسازی این محصول را بر عهده گرفته است. این شرکت در سال ۱۸۹۰ پایهگذاری شده است و یک شرکت خصوصی در حوزهی تولیدات دارو محسوب میشود. همچنین تمامی واکسنهای مرتبط با برنامهی ایمنی و سلامت را فراهم میآورد. میزان تولیدات این شرکت به ۱.۷ میلیارد در سال میرسد.
این شرکت همچنین بزرگترین تأمینکنندهی محصولات سلامت برای نمایندگیهای UN محسوب میشود. برای مثال از هر ۱.۴ میلیارد واکسن فلج اطفال تولید شده توسط این شرکت، ۲۰ میلیون آن در اندونزی مورد استفاده قرار میگیرد. این شرکت در منطقهی Bandung و در حدود ۱۰۰ کیلومتری شرق Jakata واقع شده است.
✅ منبع خبر