بیوتکنولوژی کشاورزی

تولید کلم مقاوم به بید توسط دانشمندان چینی

✅ دانشمندان چینی موفق شده‌اند ژن مقاومت به آفت «بید کلم» را به گیاه کلم منتقل نموده و این گیاه را نسبت به حشره فوق، مقاوم نمایند.


?محققان آکادمی علوم کشاورزی چین با موفقیت ژن Bt را برای بهبود مقاومت گیاه کلم به آفت مخرب «بید کلم» با نام علمی Plutella xylostella به گیاه کلم وارد کرده‌اند.

?محققین فوق از روش «انتقال ژن به واسطه اگروباکتریوم» برای تولید گیاهان کلم تراریخته که دارای ژن cry1la8 باکتری باسیلوس تورینجینسیس هستند، استفاده نموده‌اند. به دنبال این انتقال ژنتیکی، گیاهان تراریخته تولیدشده قادر گردیده‌اند که هر دو گروه حساس و مقاوم به Cry1Ac لاروهای بید کلم را کنترل نمایند.

?این پژوهشگران سپس، بیان و وراثت‌پذیری ژن Bt را در چهار لاین کلم دارای تک‌نسخه ژن و نتایج حاصل از تکثیر جنسی آن‌ها، تجزیه‌وتحلیل کرده‌اند. نتایج تجزیه‌وتحلیل نشان داده که ژن خارجی فوق با موفقیت در ژنوم کلم قرار داده شده است و وراثت‌پذیری ژن نیز به‌خوبی از الگوی تفکیک مندلی پیروی می‌کند.

?این نتایج به این معنی است که لاین‌های تراریخته‌ای که وراثت‌پذیری پایداری را نشان می‌دهند، می‌توانند به‌عنوان والد دهنده ژن، در برنامه‌های اصلاحی کلم استفاده شوند.

?گفتنی است نتایج مطالعه فوق در مجله Scientia Horticulturae منتشر شده است.

?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

تولید کلم مقاوم به بید توسط دانشمندان چینی – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن