افزایش ارزش غذاییبیوتکنولوژی کشاورزیژنومیکس

تولید گوجه‌فرنگی‌های بکر‌بارده با استفاده از CRISPR-Cas9

✅بکرباردهی در محصولات گیاهی باغی یک ویژگی بسیار مهم است که ارزش بالایی در مصارف صنعتی و همین‌طور مصرف مستقیم به‌عنوان غذا دارد.


?تیمی پژوهشی از دانشگاه توکوشیما ژاپن به رهبری خانم ریزا یووه‌تا، با استفاده از سیستم CRISPR-Cas9یک استراتژی اصلاحی جدید برای تولید گوجه‌فرنگی‌های بکربارده معرفی کرده‌اند.

?این تیم از سیستم CRISPR-Cas9 برای واردکردن جهش‌های مؤثر در SIIAA9 که یک ژن کلیدی کنترل‌کننده بکرباردهی است، استفاده نموده‌اند. این گروه پژوهشی، موفق شده در نسل T0به نرخ‌های جهش ۱۰۰ درصدی دست پیدا کند.

?آنالیزهای بعدی نیز نشان داده که هیچ جهش غیر هدفمندی در ژنوم میزبان القاء نشده است. گیاه‌های جهش‌یافته که از این طریق بازتولید شده بودند، دچار تغییرات مورفولوژیکی در شکل برگ‌ها شدند و البته میوه‌های حاصل از آنان هم بی‌دانه بود، که این آخری مشخصه گوجه‌فرنگی‌های بکربارده است.

?نسل جداشده بعدی (T1) هم فنوتیپ وابسته به ژنوم جهش داده شده را از خود نشان داد. به گفته دانشمندان، سیستم به‌کاررفته در این بررسی می‌تواند برای ایجاد بکرباردهی در طیف گسترده‌ای از کولتیوارهای مختلف گوجه‌فرنگی به کار رود. همچنین امکان استفاده از این روش برای اکثر محصولات باغی دیگر وجود دارد.

?ترجمه: مریم باورساد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

تولید گوجه‌فرنگی‌های بکر‌بارده با استفاده از CRISPR-Cas9 – اخبار زیست فناوری

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن