تولید گوجهفرنگی با آب کمتر و کیفیت مطلوب

✅اخیراً یک بررسی سه ساله بر روی گوجهفرنگی چری (لامپی) نشان داده است که کاهش مصرف آب آبیاری به مقدار ۵۰ درصد نه تنها تاثیر منفی بر کیفیت غذایی یا بازارپسندی این محصول ندارد، بلکه باعث افزایش برخی ترکیبات ارزشمند همانند کاروتنوئید در این گیاه میگردد. کاروتنوئید پیشساز ویتامین A بوده که برای سلامتی بسیار مفید است و همچنین در صتعت لوازم آرایشی نیز کاربرد دارد.
?این تحقیق که اخیرا در مجله Food Chemistry به چاپ رسیده است، حاصل مطالعه محققان بر روی دو رقم گوجه چری و دیگر ارقام جدید این گیاه در دو دوره پاییز و بهار بوده است.
?میریا کورل محقق مسئول این تحقیق عنوان میکند که ما بدون دلیل آب آبیاری را کم نمیکنیم، بلکه در تلاش برای ارایه زمان و روشی مناسب برای آبیاری این گیاه هستیم. این متدولوژی جدید نقش بهسزایی در کاهش آب و انرژی و همچنین بهبود کیفیت محصول گوجهفرنگی در بازار دارد.
?بنابراین تمایل بازار به سمت تقاضای این ترکیب بااهمیت در حال رشد است. از طرفی دیگر بسیاری از مطالعات نشان میدهند که کاروتنوئید موجود در رژیم غذایی افراد نقش بسیار موثری در برابر انواع بیماریهای چشمی و قلبی-عروقی و همچنین انواع مختلفی از سرطانها دارد. از این رو، و با توجه به کمبود آب در بیشتر نقاط جهان، به نظر میرسد روی آوردن به چنین متدولوژیهایی میتواند امکان کشت و کار این گیاه در مناطق با آب کمتر را ممکن سازد و ثمره آن نیز تولید بالای کارتنوئید است که بازارپسندی محصول را تضمین میکند.
?ترجمه: داور عابدینی
#تنش_های_غیر_زنده
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑عضویت در کانال زیست فن