تولید گوجه فرنگی های ماندگارتر

در مطالعه ای که با حمایت شرکت تولید بذر Syngenta و موسسه تحقیقاتی BBSRC ذیل پروژه ژنوم گیاه گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum ) انجام شده است، ژن های دخیل در فرایند نرم شدن گوجه فرنگی شناسایی شدند.
افزایش ماندگاری گوجه فرنگی های برداشت شده و جلوگیری از نرم شدن آن ها بدون تحت تأثیر قرار دادن مزه، رنگ و مواد مغذی این میوه ها مسئله ای است که تلاش ها برای حل آن دو دهه سابقه دارد.
در این میان موتانت های rin-ripening inhibitor تولید شده بودند که میوه های سخت تری تولید می کردند، اما مزه ای کاملا شبیه گوجه فرنگی ها ی معمولی نداشتند و رنگ کاملی تولید نمی کردند.
در مطالعه اخیر ژن آنزیم پکتات لیاز شناسایی شده که با خاموش کردن آن می توان گوجه هایی تولید کرد که دیرتر نرم شوند، بدون این که در خواص دیگر آن ها تغییری به وجود آید. گونه وحشی Solanum pennellii با روش های کلاسیک اصلاح، به این منظور استفاده شده است. این گیاه مقادیر کمتری از پکتات لیاز بیان می کند.
نویسنده: محسن رحیمی نژاد
☑️لینک خبر
☑️لینک مقاله