تکثیر خودبه‌خودی ژن ویتامین C در کیوی

کیوی که یکی از اعضای خانواده انگور فرنگی چینی است، امروزه به اندازه‌ پرتقال دارای ویتامین C می‌باشد. این افزایش ویتامین C نتیجه‌ دو برابر شدن خودبه‌خودی DNA در اجداد این میوه، طی دو رویداد تکاملی مستقل، یکی در ۵۰ الی ۵۷ میلیون سال و دیگری در ۱۸ الی ۲۰ میلیون سال پیش است.


طبق گفته‌ محققین، پلی پلوئیدی یک رویداد تکاملی ناگهانی است که می‌تواند در یک شب هزاران نسخه‌‌ اضافی از یک ژن را تولید کند. این نسخه‌های اضافی می‌توانند استحکام گیاه را افزایش دهند و شرایطی را برای انتخاب طبیعی ایجاد کنند تا در طی زمان، سیستم زیستی خود را از پایه ویرایش کنند.

محققین برای درک اثر پلی پلوئیدی، ژنوم کیوی را با ژنوم قهوه و انگور، که به خوبی شناخته شده اند، مقایسه کردند. کیوی، قهوه و انگور دارای جد مشترک هستند و مقدار زیادی اطلاعات ژنتیکی مشابه دارند. با هم‌تراز کردن هزاران ژن مشترک بین این سه میوه، مشخص شد اغلب در قسمت‌هایی که قهوه و انگور یک نسخه دارند، ژنوم کیوی دارای چهار یا پنج نسخه است. این ژن‌های اضافی کیوی شامل دستورالعمل‌هایی برای ساخت و استفاده دوباره از ویتامین C است.

تیم تحقیقاتی هم‌چنین دریافتند که دو رویداد تکاملی، بیشتر شبیه اتو-پلی پلوئیدی هستند؛ به این معنی که کیوی ژن‌های خود را دو برابر می‌کند. به جای آلو-پلی پلوئیدی که نتیجه‌ی پیوند گونه‌ها و اصلاح نژاد است. برای مثال، موز، گوجه فرنگی و نیشکر اتو پلی پلوئید هستند در حالی که گندم، پنبه و توت فرنگی آلو پلی پلوئید می‌باشند.

می‌توان از تکنیک کیوی برای کپی کردن ژن‌های مهم تغذیه‎‌ای استفاده کرد. کپی کردن مصنوعی ژن‌های ویژه می‎‌‌تواند به دانشمندان بخش کشاورزی در رشد بیشتر مواد مغذی و یا ایجاد محصولات مقاوم به بیماری، کمک کند.

تحقیقات در راستای رمزگشایی ساختار و تکامل ژنوم کیوی انجام شده است. کیوی به دلیل غنی بودن از ویتامین C بسیار مورد توجه بوده و شناخت ساختار ژنومی آن به منظور دستکاری‌های ژنتیکی، برای تولید میوه‌ ای با مواد مغذی‌ بیشتر می‌تواند کمک‌کننده باشد.

طبق گفته‌ محققین رمزگشایی ژنوم کیوی و دیگر گیاهان ادامه خواهد داشت. آن‌ها قصد دارند ژن‌های دیگری را که توانایی نسخه‌برداری از خود دارند، بیابند تا میوه و سبزیجات مغذی‌تری تولید کنند.

لینک خبر
لینک مقاله

بارگذاری نوشته های مرتبط بیشتر
مطالب بیشتر از این نویسنده منیره قربانی
بارگذاری بیشتر در افزایش ارزش غذایی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بررسی کنید

ریسک پایین در استفاده از گیاهان تراریخت

انقلاب سبز جدیدی بر پایه‌ کشاورزی در سرتاسر دنیا در حال وقوع است؛ انقلابی تحت عنوان ویرایش…