تکنولوژی جدید استخراج DNA برای تشخیص سریع بیماریهای گیاهی و جانوری

✅دانشمندان دانشگاه کوئینزلند استرالیا یک میله تشخیص در عمق جدید را اختراع کردهاند که میتواند کشف عوامل بیماریزا و تشخیص سریع بیماریها در انسان، حیوانات و گیاهان را، حتی در دورافتادهترین مکانها، ممکن کند.
?پروفسور جیمی بوتلا، محقق دانشکده کشاورزی و علوم غذایی در این رابطه میگوید: «این تکنولوژی میتواند از DNA و RNA موجودات زنده، در کمتر از ۳۰ ثانیه و بدون نیاز به تجهیزات تخصصی یا کارکنان متخصص، نمونهبرداری کند».
?این محقق میافزاید: «ما با موفقیت از این تکنولوژی در مزارع دورافتاده پاپوآ گینهنو برای مشخص کردن درختان بیمار، استفاده کردیم و همچنین آن را در احشام، نمونههای انسانی، عوامل بیماریزای موجود در غذا و برای شناسایی خطرات محیطی همچون آبهای آلوده به E. coli به کار بردیم».
?این تکنولوژی، ابزار تازهای را در اختیار مردم کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه برای حل مشکلات متعدد کشاورزی، سلامت و محیط زیستی قرار میدهد.
?پروفسور بوتلا که با همکاری دکتر مایکل میسون این تحقیق را سرپرستی کردهاند، عقیده دارد کیتهای تجاری فعلی صرفاً میتوانند DNA و RNA را از طریق یک فرآیند طولانی و طاقتفرسا استخراج کنند و برای انجام این کار نیازمند تجهیزات آزمایشگاهی تخصصی هستند که استفاده از آنها در فضای باز عملی نیست.
?تیم تحقیق دانشگاه کوئینزلند در ابتدا میله تشخیص عمقی را برای استفاده در گیاهان خاصی ابداع کردند و بعدها دریافتند که این ابزار قادر است DNA بسیاری گونههای مهم کشاورزی را جداسازی کند.
?پروفسور بوتلا ادامه میدهد: «ما دریافتیم که این تکنولوژی به دلیل تواناییاش برای جداسازی DNA یا RNA از خون انسان، ویروسها، قارچها و باکتریهای بیماریزای گیاهان یا حیوانات آلوده، میتواند کاربردهای گستردهتری داشته باشد».
?شرکت بازرگانی دانشگاه کوئینزلند، UniQuest، یک درخواست ثبت اختراع برای میله تشخیص عمقی داده است و به دنبال پیدا کردن چند شریک تجاری است تا از این طریق، این اختراع را در دسترس همه قرار دهد.
?به گفته پروفسور بوتلا این تکنولوژی، نیاز به آزمایشگاه تخصصی برای نمونهبرداری را برطرف میکند و بسیار سادهتر، سریعتر و ارزانتر از همه تکنولوژیهای مشابه موجود، عمل میکند و فرآیند تشخیص بیماری را برای همه افراد ممکن مینماید.
?نتایج پژوهش منجر به ارائه این تکنولوژی در نشریه PLOS Biology با ضریب تأثیر ۹.۷۹۷ منتشر شده است.
?ترجمه و بازنویسی: محمدرضا دلفیه
☑️لینک خبر
☑️لینک مقاله
☑️عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن