بیوتکنولوژی صنعتیسوخت زیستیفناوری های همگرا

تکنیک جدید کاشت جلبک به منظور پیشرفت سوخت‌های زیستی

✅محققان دانشگاه ایالتی واشنگتن راهی پربازده که درآن مدت زمان نتیجه‌دهی از هفته‌ها تبدیل به روزها شده است، را برای رشد جلبک‌ها توسعه داده‌اند، و علاوه بر آن جلبک‌های مناسب ‌تری را برای صنایع مختلف از جمله سوخت‌های زیستی به وجود آورده‌اند.


مزایای زیست محیطی :

محققان همچنین به دلیل مزایای زیست محیطی بالقوه جلبک‌ها، مایل به تولید پربازده آن‌ها هستند. از جمله این مزایا می‌توان به جایگزین کردن روغن حاصل از جلبک‌ها به جای مواد نفتی و همچنین به استفاده از جلبک‌ها به عنوان مواد غذایی، خوراک دام، فیبر، کود، رنگ‌دانه‌ها و مواد دارویی اشاره کرد. رشد جلبک‌ها نیز در جریان فاضلاب‌ها می‌تواند باعث کاهش اثرات زیست محیطی بسیاری از فرایندهای تولید شود. اما استفاده از آن‌ها در صنعت در ابتدا به دلیل نیاز به زمان و آب فراوان عملی نشد. به طور کلی برای این کار حوض‌های بزرگی مورد نیاز است و کار برداشت آن‌ها نیز مشکل است. راکتورهای بیوفیلمی هم که توسط محققان توسعه یافته به دلیل تغییرات دما و فشار و محدودیت در تأمین گاز کربن دی اکسید بازدهی مناسبی نداشته‌اند.

راکتورهای بیوفیلمی :

پژوهشگران یک راکتور بیوفیلمی منحصر به فرد را تولید کرده‌اند که هم از آب و نور کمتری نسبت به راکتورهای معمولی استفاده می‌کند و هم قابلیت بازیابی گازهای مورد نیاز خود را دارد. جلبک تولید شده در این راکتور چربی بیشتری نسبت به تولیدات سایر راکتورها دارد که به دلیل وجود یک غشای زدودنی و قابل حذف کار برداشت نیز بسیار ساده‌تر از سیستم‌های دیگر است و آن را برای تولید بیویدیزل مناسب می‌سازد. طبق گفته‌ی محققان این سیستم اجازه می‌دهد جلبک‌ها به طور همزمان عمل فتوسنتز را مانند گیاهان و عمل خوردن کربن و تنفس را مانند حیوانات انجام دهند. در این روش جلبک‌ها را به کمک گلیسرول که یک پسماند ارزان ضایعات تولید بیودیزل است، اوره و مواد شیمیایی ارزان قیمت دیگر به عنوان منبع نیتروژن، تغذیه می‌کنند. طراحی این سیستم نیز به گونه‌ای است که CO2 و O2 در خود سیستم بازیابی می‌شوند.

محققان همچنین این نکته را بیان می‌کنند که در این سیستم سلول در واقع یک کارخانه بسیار کارآمد است که درآن مواد غذایی توسط محیط کشت تأمین می‌شود و متابولیسم سلولی نیاز به CO2 خود را به صورت ذاتی برآورده می‌سازد.آن‌ها همچنین در تلاش برای بهینه‌سازی این روند هستند.

ترجمه: علیرضا هاشمی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن

تکنیک جدید کاشت جلبک به منظور پیشرفت سوخت‌های زیستی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن