کشف تکنیک غیرتهاجمی برای اختلالات عصبی

مطالعه جدید روی بیماران دچار صرع با استفاده از الکترودهای مخصوص، اطلاعات جدیدی در رابطه با تغییر فعالیت مغز به دنبال تحریکات الکتریکی فراهم کردهاست. تکنیکی به نام (Repetitive Transcranial Magnetic Stimulation (rTMS که در بیماران دچار افسردگی مقاوم به درمان، مورد استفاده قرار میگیرد. این تکنیک پژوهشگران را قادر میسازد تا تغییرات فعالیت عصبی در نواحی مشخصی از مغز را مورد بررسی قرار دهند.
این یافتهها که بهتازگی در مجله JNeurosci به چاپ رسیدهاست، امیدها را برای کشف درمانهای غیرتهاجمی برای اختلالات روانپزشکی افزایش دادهاست. اگرچه اثرات تحریک نواحی نظیر قشر حرکتی مغز در مدلهای حیوانی و انسانی مشخص شدهاست اما اثرات این تکنیکها در نواحی دیگر مغز نظیر قشر prefrontal مغز که هدف اصلی تکنیک rTMS در درمان اختلال افسردگی است هنوز نامشخص است.
پروفسور keller بههمراه تیم تحقیقاتی خود از تکنیک rTMS در قشر prefrontal ،چهار بیمار مبتلا به صرع استفاده کردهاست. این تکنیک پژوهشگران را قادر میسازد تا تغییرات فعالیت عصبی در نواحی مشخصی از مغز را مورد بررسی قرار دهند.
محققان با مقایسه میزان تحریکپذیری مغز قبل و پس از استفاده از این تکنیک، میتوانند نواحی خاصی از مغز که بیش از سایر مناطق تحت تأثیر تحریکات قرار میگیرد را ردیابی کنند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ لینک عضویت در زیستفن
☑ لینک عضویت در کانال زیست فن