
محققان یکی از شرکتهای دانشبنیان مستقر در مرکز رشد دانشگاه حکیم سبزواری موفق به شناسایی و ثبت دو ژن باکتریایی جدید بومی ایران در بانک جهانی ژن شدند.
موسی الرضا کریمی، مدیر این شرکت دانشبنیان در این خصوص گفت: دستاوردی که به تازگی به آن دست پیدا کردهایم، ثبت ژن دو باکتری همزیست گیاه و مفید برای رشد و بازدهی گیاهان در بانک اطلاعات بیولوژی آمریکا (ncbi) است. وی افزود: این دو سویه باکتری بومی ایران هستند و توسط شرکت ما از زمینهای کشاورزی ایران جداسازی شده است.
کریمی اظهار کرد: بعد از جدا سازی و گذاشتن تستهای بیوشیمیایی، آزمایشگاهی و مزرعهای اطمینان کامل را نسبت به مفید بودن این باکتریها پیدا کرده و باکتریهای مورد نظر را توالییابی کرده و توالی ۱۶sRNA این دو باکتری را در بانک اطلاعات ncbi ثبت کردیم که پس از تایید کارگروه ارزیابی این بانک به عنوان باکتری جدید و بومی ایران با کدهای شناسایی این دو باکتری در بانک اطلاعات MN۱۷۳۸۶۱ و MN۱۷۳۸۶۲ ثبت شد.
وی با تاکید بر اینکه کاربرد این دو سویه کمک به رشد و بازدهی بهتر گیاهان کشاورزی است، گفت: در حال حاضر این دو سویه در کود زیستی که شرکت ما تولید می کند به عنوان باکتری مفید استفاده میشود.
کریمی با اشاره به اینکه دو باکتری کشف شده اهمیت فراوانی در رشد و بازدهی گیاهان دارند، یادآور شد: استفاده از این دو سویه جدید در کود زیستی علاوه بر صرفه اقتصادی برای کشاورزان کاهش ارزبری فراوانی برای کشور را به دنبال دارد.
بر اساس اعلام وزارت علوم، تولیدکودهای بیولوژیکی دارای میکروارگانیسمهای تولیدکننده هورمون رشد برای نخستین بار در کشور از جمله دستاوردهای دیگر این شرکت دانشبنیان است.