بررسی جانشینی میکروبی در چاههای نفت

✅ میکروبها با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند اما با این وجود نقش مهمی در حفظ چرخههای بیوشیمیایی ایفا میکنند. میکروبها در زیرزمین با وجود شرایط سخت توانستهاند به طور نسبتا پایداری زندگی کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه برخی از این جمعیتها به اختلالات در محیط خود پاسخ میدهند، محققان در صنعت نفت با تجزیه و تحلیل ژنتیکی، مقایسهای بین جوامع میکروبی در چند چاه نفتی در یک میدان نفتی دریایی انجام دادند.
در حالی که جهان به سمت استفاده از منابع جایگزین انرژیهای پایدارتر در حرکت است اما هنوز مردم به سوختهای فسیلی برای تولید انرژی و حمل و نقل متکی هستند. درک چگونگی تأثیر فعالیتهای انسانی بر روی جوامع میکروبی در مخازن نفت زیرزمینی و نحوه پاسخ آنها میتواند تولید نفت را تسریع بخشد و همچنین بر عملکرد صنایع نفت تأثیر بگذارد. اطلاعاتی که از طریق سیستم تجزیه و تحلیل دادههای مشاهده شده در دسترس قرار گرفتند، محققان صنعت را به درک متابولیسم شرایط مخزن و ترکیب جامعه میکروبی آن رساند.
در طول ۱۵ سال گذشته، ۳۲ چاه نفتی با عمق بیش از ۲ کیلومتر در دریای شمال برای استخراج نفت از این مخزن عمیق زیرزمینی حفر شده است. بازیابی گاز و نفت برای سوختهای انرژی و حمل و نقل بر جوامع میکروبی که از قبل در زیرزمین مستقر شدهاند تأثیر میگذارد. احیای گاز و نفت برای تولید انرژیهای سوختی و حمل و نقل، جوامع میکروبی ایزوله شده در زیرزمین را تحت فشار قرار میدهد. به طور مثال تزریق آب، میکروبهای جدیدی را به جمعیت میکروبهای بومی موجود در زیرزمین اضافه میکند که میتواند باعث تولید سولفید هیدروژن بسیار سمی و خورنده شود؛ که بر تولید و کیفیت نفت تأثیر میگذارد.
محققان برای رسیدن به اطلاعات بیشتر در مورد ترکیب این جوامع میکروبی نمونههایی را از ۳۲ میدان نفتی در دریای شمال را مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و جمعیتهای میکروبی را در چندین چاه حفاری شده در زمانهای مختلف در یک منطقه دریایی پیگیری کردند؛ بنابراین محققان توانستند برای اولین بار از راه دور، پیرامون این اکوسیستم بزرگ و ناشناخته به درک روشنی برسند. اطلاعات به دست آمده بسیار غیرمنتظره بود چرا که نشان داد جوامع میکروبی احیا شده موجود در چاههای متفاوت یک میدان نفتی بسیار متنوع و ناهمگن هستند و این موضوع تغییراتی در نظارت روشهای استاندارد میکروبی در میدانهای نفتی به ارمغان آورد. نتایج نشان میدهد که جوامع میکروبی در محوطههای حفاری شده، متنوعتر و پویاتر از آن چه انتظار میرود هستند و همچنین واکنش بیشتری نسبت به فعالیتهای حفاری نشان میدهند.
ترجمه: عاطفه السادات محسن زاده
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن