جایگزینی سوخت سبز به جای سوخت فسیلی در مصارف خانگی کشور بلژیک

برای نخستین بار، با همکاری کشور هلند و بلژیک، واحد تزریق بیومتان به شبکه گاز طبیعی در بلژیک راهاندازی میشود و بیوگاز خالصسازی شده توسط سیستم غشایی برای مصارف خانگی وارد شبکه ملی میشود. امروزه به دنبال کاهش سوختهای فسیلی، اهمیت استفاده از سوختهای تجدیدپذیر دو چندان شده است.
شرکت Bright Biomethane که زیرمجموعه شرکتهای متخصصان فناوری بیولوژیکی هلند (HoSt) است، مجری نصب و طراحی سیستم ارتقاء فرایند زیستگاز به بیومتان برای واحد تبدیل انرژی IOK Afvalbeheer در شهر Beerse بلژیک انتخاب شده است.
اجرای این طرح نخستین پروژه شرکت Biomethane Bright در بلژیک میباشد که با اجرای آن، ورود بیومتان به شبکه گازی در بلژیک به حقیقت خواهد پیوست. در این سیستم از فناوری غشایی برای خالصسازی بیوگاز به بیومتان استفاده شده است که این مقدار معادل مصرف سالانه گاز طبیعی ۳۵۰ خانوار در بلژیک میباشد. حجم تولید بیومتان تولیدی به آسانی قابل ارتقاء میباشد و این اطمینان را فراهم میکند که در آیندهای نه چندان دور گاز مورد نیاز برای ۱۰۰۰ خانوار را فراهم کند.
بیوگاز استفاده شده در سیستم غشایی از هضم بیهوازی ضایعات باغ، میوه و سبزیجات بیش از نیم میلیون جمعیت منطقه Kempen در کشور آلمان تولید شده است. هضم بیهوازی مجموعهای از فرایندهای بیولوژیکی است که در آن میکروارگانیسمها در غیاب اکسیژن شروع به شکستن مواد زیستتخریبپذیر میکنند. این فرایند، با هیدرولیز مواد ورودی توسط باکتریها شروع میشوند و در طی این روند پلیمرهای آلی نامحلول مانند کربوهیدراتها شکسته شده و برای ادامه روند هضم، در دسترس سایر باکتریها قرار میگیرند.
یکی از محصولات پایانی این فرایند بیوگاز است که عمدتاً برای تولید برق و گرما سوزانده میشود و همچنین میتواند به سوختهای تجدیدپذیر گاز طبیعی و حمل و نقل تبدیل شود. ترکیبات بیوگاز با توجه به زیستتوده مورد استفاده متفاوت میباشند و عمدتاً شامل متان، کربندیاکسید، هیدروژن، نیتروژن، کربنمونوکسید، اکسیژن، سولفید هیدروژن و آمونیاک میباشد؛ در برخی موارد نیز ذرات گرد و غبار در آن وجود دارد.
بیوانرژی تجدیدپذیر به دو روش در IOK Afvalbeheer تولید می شود: ۷۵ درصد بیوگاز در CHP به گرما و الکتریسیته تبدیل می شود که مجدداً به عنوان منبع برق برای واحد بیوگاز و ارتقاء بیوگاز مورد استفاده قرار میگیرد؛ و ۲۵ درصد دیگر بیوگاز توسط سیستم غشایی به بیومتان تبدیل میشود که در ادامه به شبکه گاز طبیعی تزریق خواهدشد. در آینده نزدیک روش فوق برای تولید انرژی با افزایش مقدار بیومتان رو به افزایش خواهد بود.
☑ منبع خبر