بیوتکنولوژی جلبک

جلبک غذایی بی رقیب و ارزشمند

تصور غالب مردم ازجلبک، شاید چیزی فراتر از “گیاه سبزی که در جوی و آکواریم و دریا می روید” نباشد. این تصویر، به هیچ عنوان رغبتی برای مصرف آن به وجود نمی آورد. جلبک ها، حاوی مواد غذایی بسیار مفیدی اند که علاوه بر تامین نیازهای اساسی بدن، برای سلامتی نیز مفیدند. جلبک ها علاوه بر رشد سریعی که دارند، برای کشت، مقدار زمین بسیار کمتری را، به نسبت مواد غذایی دیگر، می طلبند.


می توان از جلبک ها مواد ارزشمند زیادی استخراج کرد که کاربردهای پزشکی و دارویی زیادی دارند. از جلبک ها می توان، به سوخت های زیستی نیز رسید. جلبک ها در کاهش گاز کربن دی اکسید هم، نقش بسیار موثری می توانند ایفا کنند. بسیاری از دامها و طیور برای تامین نیاز پروتئینی خود باید از مکمل های غذایی استفاده کنند که این مهم می‌تواند توسط جلبک ها تامین گردد. علاوه بر موارد یاد شده می توان برای مواد مورد نیاز رشد جلبک ها از پساب ها استفاده کرد که علاوه بر رشد سلول های جلبک، امکان تصفیه ی پساب را هم فراهم آورده است.

اسپیرولینا و کلرلا، دو سویه ی غنی از مواد مغذی طبیعی و ضروری هستند.

اسپیرولینا، یک جلیک سبز آبی است.این جلبک حاوی تمامی آمینواسیدهای ضروری بدن است و برای گیاه خواران، یک منبع مناسب پروتئینی است. حدود % 64 آن، پروتئین است. با یک پیمانه اسپیرولینا (حدود 100 گرم)، می توان تمام نیازهای روزانه به آهن، ویتامین B1 و B10، و %30 نیازهای روزانه به ویتامین A، C، E و کلسیم را،تامین کرد.

اسپیرولینا به خاطر داشتن خواص آنتی اکسیدانی، خواص ضد التهابی، حفاظت از قلب با کاهش کلسترول و حفاظت از کبد در برابر بیماری ها، می تواند نقش موثری در سلامت نیز داشته باشد.

البته بدن ما، قابلیت مصرف ویتامین B12 موجود در اسپیرولینا را ندارد. زنان شیرده، افرادی که دچار اختلال سیستم ایمنی هستند، افراد دارای بیماری فنیل کتونوریا و افرادی که داروی خاصی را مصرف می کنند، باید در مصرف این مکمل ها، ملاحظات لازم را لحاظ کنند.

کلرلا، نسبت به اسپیرولینا، روشن تر و سبز تر است و همچون اسپیرولینا، سرشار از پروتئین است(58%). کلرلا حاوی ویتامین هایی، همچون ویتامین A،B1 و B3،و مواد معدنی همچون روی و آهن است.
کلرلا می تواند منجر به کاهش کلی چربی، کلسترول و گلوکز بدن شود. کلرلا می تواند به حذف جیوه از بدن نیز، کمک کند. بر خلاف اسپیرولینا،ویتامین B12 موجود در کلرلا، قابل استفاده است.

در مصرف کلرلا هم، زنان شیرده، افرادی که دارای اختلال سیستم ایمنی، افرادی که به ید حساسیت دارند و افرادی که داروی خاصی را مصرف می کنند؛ باید ملاحظات لازم را لحاظ کنند.

ترجمه: سینا سلطانی

لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن