بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییعلوم اعصاب

استفاده از اختلال سیستم بویایی برای جلوگیری از پیش‌رفت آلزایمر

✅محققان آمریکایی روشی را ابداع کرده‌اند که طبق آن، با استفاده از بررسی حس بویایی بیماران مبتلا به آلزایمر، جلوی پیش‌رفت بیماری گرفته می‌شود.


?پیش از آن‌که ظواهر بالینی آلزایمر آشکار شود، اختلال سیستم بویایی به‌عنوان یکی از اولین نشانه‌های زوال شناختی، تشخیص داده می‌شود. محققان موفق به یافتن راهی شدند که از این اثر استفاده می‌کند و به بررسی این سؤال می‌پردازد که اگر بیماران دارای اندکی اختلال شناختی باشند، می‌توان با داروهای مهارکننده‌ی کولین استراز، آلزایمر را درمان کرد؟

?مهارکننده‌ی کولین استراز، مانند donepezil با افزایش انتقال نوروترانسمیتر استیل کولین در مغز، عملکرد کولینرژیک را افزایش می‌دهد. در افراد مبتلا به آلزایمر، عملکرد کولینرژیک دچار اختلال می‌شود. نشان داده‌شده است مهارکننده‌ی کولین استراز (آنزیم تجزیه کننده استیل کولین) در بهبود علائم شناختی بیماران مبتلا به آلزایمر، اثربخشی دارد؛ با این حال اثبات نشده‌است که این اثربخشی به‌عنوان درمانی برای اختلال شناختی متوسط باشد؛ اختلال شناختی متوسط، شرایطی است که در آن، ریسک ابتلا به آلزایمر به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

?محقق ارشد این مطالعه اظهار داشت: “ما می‌دانیم مهارکننده‌های کولین استراز می‌توانند در بیماران آلزایمری اعمال اثر کنند و هدف ما این بود که ببینیم می‌توانیم برای درمان آلزایمر هم از این دارو استفاده کنیم؟ ازآن‌جا که نشان داده شده است تست تشخیص بویایی می‌تواند پیش‌رفت آلزایمر را پیش‌بینی کند، ما این فرضیه را مطرح کردیم که با این تست می‌توان بررسی کرد که درمان با donepezil تا چه حد در بیماران دچار اختلال شناختی متوسط، موفق بوده‌است؟”

?این مطالعه در دانشگاه پنسیلوانیا انجام شد و یک سال به طول انجامید. در این مطالعه بر روی ۳۷ شرکت‌کننده که دارای اختلال شناختی متوسط بودند، تست تشخیص بویایی انجام شد. این تست در دو مرحله صورت گرفت: قبل و بعد از استفاده از اسپری استنشاقی atropine . آتروپین، انتقال کولینرژیک را بلاک می‌کند. سپس بیماران طی ۵۲ هفته با donepezil تیمار شدند و تست عملکرد شنوایی، حافظه و شناختی به‌طور منظم از این بیماران گرفته شد. بیمارانی که از اسپری استنشاقی آنتی کولینرژیک استفاده کرده‌بودند، کمبود کولینرژیک بیش‌تری در مغز داشتند لذا عملکرد شنوایی آن‌ها نیز کاهش بیش‌تری داشت. استفاده از donepezil در این بیماران سبب بهبود عملکرد شناختی بیش‌تری شد.

?محققان به‌ این نتیجه رسیدند که اگر این روش در جمعیت بزرگ‌تری بررسی شود می‌توان آن را به عنوان یک استراتژی ارزان و راحت درنظر گرفت که قابلیت بهبود بخشیدن به بیماران دارای اختلال شناختی متوسط را دارد و درواقع در این بیماران می‌توان از مهارکننده‌های کولین استراز مانند donepezil بهره جست.

?مترجم: فرزانه صائبی‌راد

☑️لینک خبر

☑️لینک مقاله

☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی

☑️عضویت در کانال زیست فن

استفاده از اختلال سیستم بویایی برای جلوگیری از پیش‌رفت آلزایمر – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن