جلوگیری از پیشرفت سرطان پانکراس به کمک ویروس آنفلوانزا

✅ بنابر نتایج یک تحقیق از دانشگاه ملکه ماری لندن که در مراحل اولیه خود قرار دارد، طی یک سری آزمایش، از یک ویروس دستکاریشده آنفولانزا بهطور موفقیتآمیزی برای جلوگیری از پیشرفت سرطان پانکراس استفاده شده است.
?این تحقیق که با هدایت دکتر گونل هالدن و با سرمایه صندوق حمایت از تحقیقات سرطان پانکراس انجام میشود، اشاره میکند که این تکنیک جدید، پتانسیل آن را دارد که بهعنوان یک درمان امیدوارکننده برای بیماران مبتلا به این بیماری خطرناک، مطرح شود و بتواند در ترکیب با روشهای شیمیدرمانی موجود، شانس زنده ماندن بیماران را افزایش دهد.
?دکتر استلا مان، نویسنده ارشد این مقاله از دانشگاه ملکه ماری، میگوید: «ما در این تحقیق برای نخستین بار نشان دادیم که سرطان پانکراس را میتوان با استفاده از نسخه اصلاحشده ویروس آنفلوانزا درمان کرد. این ویروس جدید بدون هیچگونه تأثیرات جانبی روی بافتهای سالم اطراف، بهطور خاص به آلوده کردن و کشتن سلولهای سرطانی میپردازد. این ویروس در هدفگیری سلولهای سرطانی، کاملاً انتخابی و مؤثر عمل میکند. علاوه بر این ما توانستهایم آن را طوری مهندسی کنیم که بتوان آن را از طریق جریان خون به سلولهای سرطانی که در بدن بیمار پراکنده شدهاند هم منتقل کرد.»
این محقق میافزاید: «اگر ما بتوانیم این نتایج را در آزمایشهای بالینی بر روی انسان هم تکرار کنیم، آنگاه میتوان از این روش در ترکیب با داروهای شیمیدرمانی موجود، بهعنوان یک درمان مؤثر جدید برای بیماران مبتلا به این نوع سرطان و برای کشتن سلولهای سرطانی استفاده کرد.»
?هرسال حدود ۹۸۰۰ نفر در انگلستان به بیماری سرطان پانکراس مبتلا میشوند. این بیماری بسیار پیشرونده است و نرخ زنده ماندن در آن از همه انواع سرطانها کمتر است. تنها حدود پنج درصد از بیماران مبتلا به این نوع سرطان ممکن است برای ۵ سال یا بیشتر، زنده بمانند.
از دلایل این نرخ پایین زنده ماندن، میتوان به تشخیص دیرهنگام بیماری و مقاومت روزافزون بیماری در برابر درمانهای موجود اشاره کرد. برای جلوگیری از مقاومت بیشتر بیماری به داروها بود که استفاده از ویروسهای جهشیافته بهعنوان یک استراتژی مؤثر برای حملات هدفمندتر به سرطانها مطرح شد.
?این پژوهش که نتایج آن در مجله Molecular Cancer Therapeutics به چاپ رسیده، از یکی از ویژگیهای منحصربهفرد سلولهای سرطان پانکراس یعنی وجود یک ملکول خاص به نام alpha v beta 6 بهره میبرد که در سلولهای سالم وجود ندارد، ولی در سطح بسیاری از سلولهای سرطان پانکراس به چشم میخورد.
محققان این ویروسها را روی سلولهای سرطان پانکراس انسانی، که به موش پیوند خورده بودند آزمایش کرده و متوجه شدهاند که آنها از پیشرفت سرطان جلوگیری میکنند.
?ترجمه: محمدرضا دلفیه
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن