مهندسی ژنتیک

جهش‌زایی هدفمند در انگورهای بی‌دانه با سیستم CRISPR-Cas9

✅ سیستم CRISPR-Cas9 یک ابزار قدرتمند برای ویرایش ژنوم گیاهان است. در حال حاضر، امکان ویرایش ژنوم سلول‌های کشت سوسپانسیون انگور با نام علمی Vitis Vinifera به‌وسیله سیستم CRISPR-Cas9 آشکار شده است، اما این‌که آیا می‌توان از این سیستم برای دستیابی به جهش‌های دو آللی در نسل اول انگورها بهره برد یا خیر، مشخص نبوده است.


?ژیانهانگ ونگ از دانشگاه Northwest A&F چین، با استفاده از CRISPR-Cas9، چهار RNA راهنما را برای ژن عامل رونویسی VvWRKY52 در جنین‌های پیکری گونه انگور بی‌دانه تامسون، طراحی کرده است.

?در این تحقیق، آنالیز اولین نسل گیاهان فوق، وجود ۲۲ گیاه جهش‌یافته را تایید کرد که ۱۵ تای آن‌ها حاوی جهش‌های دو آللی و ۷ تای دیگر، هتروزیگوت بودند.

?این ویرایش‌ها باعث رویدادهایی ازجمله حذف‌هایی بزرگ در بعضی از گیاهان جهش‌یافته فوق شده است، بااین‌حال اکثر جهش‌های ثبت‌شده شامل حذف‌هایی کوچک‌تر بوده‌اند.

?آنالیزهای این پژوهش همچنین نشان داده که هیچ جهش غیر هدفمندی صورت نگرفته است. حذف ژن VvWRKY52 در انگور، مقاومت گیاه در برابر آفت کپک خاکستری را افزایش می‌دهد.

?بر اساس گفته مجریان این پژوهش، سیستم CRISPR-Cas9، ویرایش دقیق ژنوم در نسل اول انگور را ممکن کرده و ابزاری مفید برای آنالیز عملکردی ژن‌ها و اصلاح ملکولی نژاد انگور در اختیار ما گذاشته است.

?ترجمه: مریم باورساد

#مهندسی_ژنتیک
#آفات_و_بیماری_ها

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

جهش‌زایی هدفمند در انگورهای بی‌دانه با سیستم CRISPR-Cas9 – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن