بیوتکنولوژی پزشکیسرطان

جینکو بیلبوا و سرطان

✅ فراورده‌های جینکو بیلبوا در طب سنتی چین برای موارد زیادی کاربرد دارند و امروزه هم به عنوان مکمل غذایی در جهت تقویت حافظه و ناراحتی‌های بینایی و شنوایی استفاده می‌شوند. با اینکه تا به امروز در مطالعات کلینیکی به عنوان یک ضدسرطان خوب معرفی شده‌اند اما در مطالعات انسانی تا به حال به طور قطعی نمی‌توان از ضد‌سرطانی بودن آن‌ها صحبت کرد.
? مطالعات اپیدمولوژیک انجام شده، هیچ گونه نتیجه مثبتی در جهت تاثیر گذار بودن جینکو علیه سرطان را مشخص نکرده است. در یک آنالیز که ۳۰۶۹ داوطلب ۷۵ ساله یا مسن‌تر را شامل می‌شد جینگو به لحاظ تاثیرگذاری بر روی حافظه و سلول‌های سرطانی، هیچ‌گونه اثر مثبتی را نشان نداد. مهم‌ترین ترکیب فعال جینکو، جینکوگولید B می‌باشد؛ این ترکیب در آزمایشات in vitro به تنهایی و همراه با سیس دی‌آمونیودی‌کلرو‌پلاتیوم (CDDP) مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که می‌تواند رشد سلول‌های سرطانی تخمدان را محدود کند. به‌علاوه از سمیت کمی برای سلول‌های خودی اپی‌تلیال تخمدان برخوردار است.
? در مطالعه دیگری مشخص شد که اثر جینکو در حضور CDDP تقویت می‌شود و نتایج خوبی را بر روی سلول‌های سرطانی معده نشان می‌دهد. عصاره دانه جینکو رشد، مهاجرت و اثر تهاجمی سلول‌های سرطانی پانکراس را محدود می‌کنند و هم‌چنین موجب تقویت آپوپتوز می‌شود. هم چنین این عصاره در تقویت آپوپتوز سلول‌های فاقد استروژن سرطان سینه نیز مؤثر است. در موش‌های توموردار تیمار یافته با تاموکسیفن حضور جینکو موجب افزایش ملایم روند بهبودی می‌شود.

? اما مطالعات انسانی نسبت به مطالعات آزمایشگاهی بسیار کم‌تر موردتوجه قرارگرفته‌اند. در آزمایش دو فازی از مرحله دوم کلینیکی که بر روی افراد مبتلا به سرطان‌های لوزالمعده و روده بزرگ انجام شد عصاره جینگو همراه با ۵-فلورویوراسیل (۵-FU) برای تیمار بیماران استفاده شد و نرخ پاسخ ۴/۹ و ۳/۶ درصد به ترتیب برای سرطان‌های لوزالمعده و روده بزرگ گزارش شد.
? برخی از مطالعات جدید از اثر مثبت جینکو علیه سمیت تیمارهای ضدسرطانی حکایت دارد. محققین در مرحله ۲ کلینیکی یک مطالعه، ۳۴ بیمار دارای تومور مغزی را که حداقل برای ۶ ماه تحت اشعه درمانی قرار گرفته بودند و برای سه ماه نیز هیچ پیشرفتی در بیماری آن‌ها مشاهده نشده بود را به عنوان گروه مورد بررسی خود انتخاب کردند. همه بیماران برای ۲۴ هفته روزانه ۱۲۰ میلی‌گرم از جینکو را روزانه دریافت کردند و سپس به مدت ۶ هفته هیچ نوع تیماری انجام نشد. در پایان، بهبود قابل‌توجهی در رابطه با عملکردهای اجرایی، تمرکز، حافظه و خلق‌وخو مشاهده شد.

? در مجموع هیچ گونه اثرات مستقیم ضد سرطانی در رابطه با جینکو بیلبوا در مطالعات انسانی تاکنون مشاهده نشده است؛ البته به دلیل نبود کنترل‌های دارونما در این مطالعات ممکن است نتیجه‌گیری دقیق نباشد. حضور جینکو در رابطه با سمیت‌های ناشی از تیمارهای ضدسرطانی رادیوتراپی و شیمی‌درمانی موجب کنترل آسیب‌رسانی این عوامل می‌شود. جینکو هیچ گونه اثری در افزایش یا کاهش خطر سرطان ایفا نمی‌کند.

?ترجمه: زمزم جوادی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

جینکو بیلبوا و سرطان – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن