حافظه و ارتباطات نورونی

| حافظه و ارتباطات نورونی
✅ مطالعه جدید نشان میدهد که تشکیل حافظه با بزرگترشدن نورونها و ارتباطات متراکمتر نورونی ارتباط دارد.
❇ در اوایل قرن ۲۰، ریچارد سِمون دانشمندآلمانی، واژه “اِنگرام”را برای توصیف بازنمایی فیزیکی حافظه در مغز به کارگرفت. سپس، در دههی۴۰ میلادی، دونالد هِب اظهار داشت زمانیکه نورونها حافظه را رمزگذاری میکنند، سیناپسها بین حافظههایی که همزمان فعال شدند یا همان اِنگرامها، تقویت میشوند.
| حافظه و سیناپس
❇ سلولهای اِنگرام بخش اصلی ذخیرهسازی حافظه نیستند، بلکه سیناپس بین سلولهای اِنگرام هستند. شواهد غیرمستقیمی نشان میدهند که چنین فرایندهایی اساس شکلگیری حافظه هستند اما، این مطالعات به صورت مستقیم وجود LTP یا تقویت بلند مدت را تأیید نمیکنند.
❇ یکی از موضوعات کلیدی عدم وجود ابزاری برای مشاهده مستقیم این فرایند است. کانگ، محقق اصلی این مطالعه به همراه همکارانش، برای غلبه بر این محدودیتها، ویروسی حاوی DNA نوترکیب را به هیپوکمپ موش تزریق کردند، با استفاده از این روش انواع سلولهای مرتبط با یک نورون پسسیناپسی دقیقاً مشخص میشود. سپس برای یادگیری موش جهت ارتباط برقرارکردن بین یک موقعیت خاص و یک شوک الکتریکی، از آزمایش موقعیت ترسآور استفاده شد.
❇ محققان با بررسی هیپوکمپ بین سلولهای اِنگرام افزایش سیناپسی را مشاهده کردند. دندریتهای بین سلولهای اِنگرام متراکمتر و بزرگتر از دندریتهای بین سلولهای اِنگرام و غیراِنگرام یا بین دو سلول غیراِنگرام شده بودند. بهعلاوه، با مقایسه موشهایی که در معرض شوک ضعیف و شدید قرار گرفته بودند، مشخص شد که ارتباط مثبتی بین شوک قویتر با ارتباط سیناپسی قویتر وجود دارد.
❇ این مطالعه نشان داد که جذب نورونهای بیشتر در حافظهی قویتر الزاماٌ عامل تفاوت بین حافظه ضعیف و قوی نیست، تعداد نورونها مشابه است اما، اندازه سیناپسها بزرگتر، فشردگی بیشتر و قطر آنها ضخیمتر است.
❇ درحالیکه این اولین آزمایشی است که ورودی های سیناپسی خاصی از سلولهای اِنگرام و غیراِنگرام را مورد توجه قرار دادهاست، اما نیاز است تا با به کارگیری ابزارهای جدید، امکان تصویربرداری از فعالیت سیناپسی بین سلول های اِنگرام در حالت هوشیاری موش فراهم شود.
? مترجم: غزل داودی
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن