میکروبیوم دستگاه گوارش

حذف باکتری استافیلوکوکوس توسط پروبیوتیک باسیلوس

مطالعه جدید دانشمندان مؤسسه ملی سلامت(NIH) نشان می‌دهد که یک باکتری “خوب” که معمولاً در مکمل‌های گوارشی پروبیوتیک یافت می‌شود، به حذف باکتری استافیلوکوکوس اورئوس که عامل عفونت‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک است، کمک می‌کند.


محققان، به‌طور غیرمنتظره‌ای دریافتند که باکتری‌های باسیلوس(Bacillus) از رشد باکتری‌های S. aureus در روده و بینی افراد سالم جلوگیری می‌کنند. سپس، با استفاده از یک مدل مطالعاتی حیوانی، دقیقاً مشخص کردند که این فرایند چگونه اتفاق می‌افتد. ممکن است باسیلوس خوراکی یک جایگزین مؤثر برای درمان آنتی‌بیوتیکی در برخی از شرایط باشد که از نظر علمی جالب توجه است.

عفونت‌های استافیلوکوکوس سالانه باعث مرگ ده‌ها هزار نفر در سراسر جهان می‌شود. استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی‌سیلین یا MRSA، در بسیاری از افراد عامل بیماری است. کم‌تر احتمال دارد که S. aureus اغلب بتواند در بینی یا روده، بدون هر نوع آسیبی زندگی کند. با این حال، اگر سد پوستی شکسته شود یا سیستم ایمنی بدن به خطر بیفتد، این باکتری‌های کلون‌شده قادر به ایجاد عفونت‌ هستند.

یک راهکار برای جلوگیری از عفونت‌های استاف، از بین بردن کلنی S. aureus است. دانشمندان از 200 داوطلب در مطالعه خود استفاده کردند. این جمعیت، به اندازه افرادی که در مناطق بسیار توسعه‌یافته شهری زندگی می‌کنند تحت تأثیر استریلیزاسیون مواد غذایی و یا آنتی‌بیوتیک‌ها نبوده‌اند.

دانشمندان در ابتدا نمونه‌های مدفوعی شرکت‌کنندگان در مطالعه را از نظر باکتری‌های مرتبط با عدم وجود S. aureus بررسی کردند. آن‌ها 101 نمونه مثبت از نظر وجود باسیلوس پیدا کردند که عمدتاً B. subtilis بودند. باکتری‌های باسیلوس اسپورهایی را شکل می‌دهند که می‌توانند در شرایط محیطی سخت زنده بمانند و عموماً همراه با سبزیجات مصرف می‌شوند که به آن‌ها اجازه رشد موقت در روده را می‌دهد. دانشمندان همان 200 نفر را از لحاظ S. aureus روده (25 نمونه مثبت) و بینی (26 نمونه مثبت) بررسی کردند. به‌طور قابل توجهی، آن‌ها هیچ استافیلوکوکوس اورئوسی در نمونه‌هایی که باسیلوس در آن‌ها وجود داشت، یافت نکردند.

در مطالعات حیوانی، دانشمندان یک سیستم سنسور S. aureus کشف کردند که برای رشد و عملکرد باکتری در روده لازم است. جالب توجه است که بیش از 100 باسیلوسی که آن‌ها از مدفوع انسانی جداسازی کردند به‌طور مؤثری این سیستم را مهار کردند.

با استفاده از تکنیک‌های کروماتوگرافی و طیف‌سنجی جرمی، دانشمندان، فنگیسین‌ها(fengycins) را شناسایی کردند، گروه خاصی از لیپوپپتیدها، که به عنوان ماده خاصی حاصل از باسیلوس، سیستم سنسور S. aureus را مهار می‌کنند. آزمایشات اضافی نشان داد که فنگیسین‌ها بر روی سویه‌های مختلف S. aureus اثر مشابهی دارند.

هدف بعدی دانشمندان این است که بررسی کنند آیا یک محصول پروبیوتیک که فقط حاوی B. subtilis است، می‌تواند S. aureus را در افراد از بین ببرد یا خیر. آن‌ها امیدوار به یافتن یک رژیم غذایی پروبیوتیک ساده هستند که برای کاهش میزان عفونت MRSA در بیمارستان‌ها قابل استفاده باشد.

☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

مژگان برات زاده

کارشناس زیست شناسی گیاهی از دانشگاه فردوسی مشهد و کارشناس ارشد فیزیولوژی پزشکی در دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی و مشغول نوشتن مقاله و پایان نامه با موضوع درد و تحمل به مورفین هستم، در حال حاضر در بخش ترجمه خبر در زیست فن فعالیت می‌کنم.

نوشته‌های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یـازده + = نـوزده

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن