رویکردی جدید برای حفاظت از سلسله مراحل عرضه آبزی پروری

| رویکردی جدید برای حفاظت از سلسله مراحل عرضه آبزی پروری
✅ رویکرد جدیدی برای ارزیابی نسبی پایداری سیستم های مختلف آبزی پروری توسط برنامه شیلات پایدار (SFP) آغاز شده است.
?ارزیابی در ۳۵ منطقه از مزارع پرورشی میگو، سالمون و پنگوسی در ۱۰ کشور انجام گرفت. داده ها در پایگاه FishSourse در مقیاس نقطه ای نوشته شده است و به شرکت ها این اجازه را می دهد تا مناطق تولیدی خاص را ارزیابی کرده و متوجه ریسک های موجود حین کار نیز شوند. برنامه شیلات پایدار (SFP) اعضا را تشویق به استفاده از منابع در مناطقی می کند که سطح بالایی از تولید را به نمایش می گذارند و از این طریق در بهبود وضعیت مناطق ارائه دهنده ی فقیرتر نیز نقش دارند.
?در حال حاضر در محتوای مدارک مرتبط با مزارع، هیچ تعریف رسمی و پذیرفته شده ای از آبزی پروری “پایدار”، برای خریداران و تامین کنندگانی که صحبت از آبزی پروری “معتبر” به میان می آورند، وجود ندارد. اگرچه اطلاع از امتیازات موجود در مدارک مربوط به مزارع در پی بردن به برخی خطرات و بهبود شیوه ها در مکان هایی خاص و درون زنجیره های خاصی از عرضه کارگشا بوده، در مسئله مدیریت سیستمی موفق نبوده است.
?از دیدگاه برنامه شیلات پایدار (SFP)، آبزی پروری پایدار تحت مدیریت، به تلاش های مستمر در سطح مزرعه، سطح ناحیه تولیدی و سطح سیاست ملی نیاز دارد.
?جیم کنون Jim Cannon مدیر عامل SFP بیان کرد: روش ها و نمایه های جدید در پایگاه FishSourse. چشم انداز وسیعی را برای آبزی پروری پایدار مدیریت شده ارائه می دهد. SFP از شرکت ها و صنایع دعوت می کند تا برای تصویب این رویکرد جدید به این برنامه بپیوندند.” برنامه SFP قصد دارد توسعه و اضافه کردن نمایه ها به پایگاه داده را ادامه دهد. هر نمایه تصویری از شیوه های مدیریت فعلی را در زمینه تولیدات آبزی پروری در یک منطقه بر اساس اطلاعات عمومی در دسترس قرار می دهد.
?بخش های جزئی تر هر نمایه شامل خلاصه ای از ویژگی های کلیدی آن صنعت، تجزیه و تحلیل مدیریت صنعت مورد نظر (از جمله ارزیابی دقیق صنعت و توصیه هایی برای بهبود)، و خلاصه ای از عملیات پروژه های بهبود آبزی پروری مرتبط با نمایه های آن صنعت و مدارک موجود، است.
?جو پروشو Joe Prosho، مدیر امور شیلات و آبزی پروری فروشگاه موریسونس در انگلستان عنوان کرد: ” ما سال ها از پایگاه FishSourse برای مطلع ماندن از منابع شیلات و ماهیگیری، استفاده کرده ایم و اکنون به خوبی می توانیم از آن برای برخی از منابع آبزی پروری استفاده کنیم. این گام بعدی برای یک طرح و برنامه است و خیلی خوب است که می بینیم SFP این گام را برداشته است.”
?ترجمه: رقیه جعفری تراجی