آفات و بیماری ها

حفاظت شیمیایی سوسک از خود در اثر انتقال جانبی ژن

محققان کشف کرده‌اند که باکتری‌های همزیست سوسک Lagria villosa می‌توانند ماده ضد قارچی ایجاد کنند. این ماده شبیه به ماده تولیدشده توسط همزیست‌های میکروبی جانداران نیام‌دار در محیط دریایی است. آن‌ها هم‌چنین نشان دادند که این وجه اشتراک به‌احتمال‌ زیاد توسط انتقال ژن‌ها بین میکروارگانیسم‌های غیر مرتبط توضیح داده می‌شود؛ بنابراین انتقال جانبی ژن باعث حفاظت شیمیایی سوسک‌ها در برابر قارچ‌های پارازیت‌کننده می‌شود.


سوسک Lagria villosa، آفت کشاورزی در برزیل است. این سوسک برای حفاظت از تخم‌های خود در برابر قارچ‌های پارازیت کننده، تنها باکتری‌ Burkholderia gladioli را حمل می‌کند اما چندین سویه باکتری B. gladioli توانایی‌های متفاوتی برای تولید مواد دفاعی دارند. در شرایط طبیعی، یکی از سویه‌ها به‌طور خاص در این سوسک‌ها غالب است. بااین‌حال، این باکتری چالشی برای تحقیق است چراکه در صورت جدا شدن از میزبان تمایلی به رشد ندارد. علاوه بر این، ژنوم یا مجموعه کاملی از مواد ژنتیکی در این سویه کاهش‌یافته است.

دکتر Laura Flórez از موسسه تکامل مولکولی و ارگانیسم، گفت: “کاهش ژنوم، اغلب در باکتری‌هایی است که در مدت‌ زمان طولانی در ارتباط تنگاتنگی با میزبان زندگی می‌کنند. با این‌ حال حضور باکتری‌های مرتبط با اندازه‌های مختلف ژنوم در همان حشره غیرمنتظره است و نشان می‌دهد که ارتباط آن‌ها با سوسک متفاوت است.”

دکتر Kirstin Scherlach و پروفسور Christian Hertweck پس از جمع‌آوری ۲۸۰۰۰ تخم سوسک در جهت تجزیه‌وتحلیل شیمیایی، یک ترکیب خاص تولیدشده از همزیست را که می‌تواند رشد قارچ را متوقف کند شناسایی و این ترکیب جدید را lagriamide نام‌گذاری کردند.

دکتر Scherlach گفت: “به‌طور چشمگیری، lagriamide بسیار شبیه به موادی است که قبل از آن در محیط دریایی یافت شده و احتمالاً توسط همزیست‌های میکروبی جانوران نیام دار تولید می‌شود.”

دکتر Jason Kwan و گروهش با تجزیه‌وتحلیل مجموعه ژن‌های موجود در جامعه میکروبی سوسک‌های L. villosa، ژن‌های مسئول تولید lagriamide را در ژنوم همزیست غالب شناختند. آن‌ها هم‌چنین یک سرنخ هیجان‌انگیز یافتند؛ اینکه این ژن‌ها در منطقه‌ای به نام جزیره ژنومی قرار می‌گیرند. به‌طورکلی جهش ژن‌ها پدیده شناخته‌شده در باکتری‌ها و سایر موجودات است. با این‌ وجود، این‌یکی از معدود نمونه‌هایی است که به‌طور مستقیم این موضوع را که انتقال جانبی مواد ژنتیکی به توانایی دفاعی همزیست بستگی دارد، نشان می‌دهد.

درنتیجه کشف مواد جدید زیستی تولیدشده توسط سویه غالب B. gladioli Lv-StB برای این گروه تحقیقاتی بسیار جالب بود. علاوه بر این همزیست‌ها و به دست آوردن مواد ژنتیکی خارجی می‌تواند وسیله‌ای نوین برای نوآوری در جهت حفاظت از حیوانات در سراسر زیستگاه‌ها باشد. این یافته‌ها هم‌چنین ارزش همزیست دفاعی را برای کشف ترکیبات با خواص ضد میکروبی و استفاده بالقوه آن‌ها برای انسان برجسته می‌کنند.

☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن