بیوتکنولوژی کشاورزی

حفظ کیفیت غذایی در دمای بالا

حفظ کیفیت غذایی در دمای بالا - اخبار زیست فناوری حفظ کیفیت غذایی در دمای بالا

✅ تنش حرارتی در برنج سبب می‌‏شود که میزان آمیلوز – از اجزای نشاسته- به میزان قابل توجهی در دانه‏‌هایی که می‏‌رسند کاهش یابد و دانه‌های برنج حالت “گَچی” به خود بگیرند. در نتیجه از ارزش تغذیه‌‏ای برنج در شرایطی که تحت تنش حرارتی قرار می‏‌گیرد کاسته می‏‌شود.


اطلاعات زیادی از جایگاه‌‏های ژنی که مسئول این پاسخ در برنج هستند به دست نیامده بود. تنها این نشانه وجود داشت که بیان یک ژن فاکتور رونویسی زمینه‌‏ای به نام MADS7 در تنش حرارتی افزایش می‏‌یابد. در پژوهش‏‌های پیشین، کاهش بیان ژن MADS7 به صورت دائمی، با این که سبب شده بود از کاهش میزان آمیلوز در دانه‌‏های رسیده جلوگیری شود، زایایی برنج را با چالش مواجه کرده بود.

پژوهشگران چینی، به شکل اختصاصی به بافت، و تنها در بافت آندوسپرم، بیان این ژن را با تداخل RNA- RNAi- کاهش دادند و نتایج امیدبخشی به دست آوردند. در برنج‌‏های تیمار شده، میزان بیان آنزیم GBSSI که در سنتز آمیلوز نقش دارد، در شرایط تنش حرارتی نسبت به برنج‌‏های عادی افزایش نشان می‏‌داد.

با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای متوسط جهانی، استفاده از چنین راهکارهایی می‏‌تواند به کاهش تأثیرات مخرب تنش‏‌های غیر زنده بر مقدار و کیفیت غذایی که می‌خوریم منجر شود.

#تنش_های_غیر_زنده #ارزش_غذایی

ترجمه : محسن رحیمی نژاد

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن

حفظ کیفیت غذایی در دمای بالا – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن