حفظ کیفیت غذایی در دمای بالا

حفظ کیفیت غذایی در دمای بالا
✅ تنش حرارتی در برنج سبب میشود که میزان آمیلوز – از اجزای نشاسته- به میزان قابل توجهی در دانههایی که میرسند کاهش یابد و دانههای برنج حالت “گَچی” به خود بگیرند. در نتیجه از ارزش تغذیهای برنج در شرایطی که تحت تنش حرارتی قرار میگیرد کاسته میشود.
اطلاعات زیادی از جایگاههای ژنی که مسئول این پاسخ در برنج هستند به دست نیامده بود. تنها این نشانه وجود داشت که بیان یک ژن فاکتور رونویسی زمینهای به نام MADS7 در تنش حرارتی افزایش مییابد. در پژوهشهای پیشین، کاهش بیان ژن MADS7 به صورت دائمی، با این که سبب شده بود از کاهش میزان آمیلوز در دانههای رسیده جلوگیری شود، زایایی برنج را با چالش مواجه کرده بود.
پژوهشگران چینی، به شکل اختصاصی به بافت، و تنها در بافت آندوسپرم، بیان این ژن را با تداخل RNA- RNAi- کاهش دادند و نتایج امیدبخشی به دست آوردند. در برنجهای تیمار شده، میزان بیان آنزیم GBSSI که در سنتز آمیلوز نقش دارد، در شرایط تنش حرارتی نسبت به برنجهای عادی افزایش نشان میداد.
با توجه به تغییرات آب و هوایی و افزایش دمای متوسط جهانی، استفاده از چنین راهکارهایی میتواند به کاهش تأثیرات مخرب تنشهای غیر زنده بر مقدار و کیفیت غذایی که میخوریم منجر شود.
#تنش_های_غیر_زنده #ارزش_غذایی
ترجمه : محسن رحیمی نژاد
☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن کشاورزی
☑️عضویت در کانال زیست فن