خاصیت دارویی غذای شامپانزهها

| خاصیت دارویی غذای شامپانزهها
✅ با وجود افزایش شیوع بیماریهایی همچون سرطان در سرتاسر جهان، یافتن درمانی مناسب برای آنها هنوز چندان موفقیت آمیز نبوده است. این در حالی است که باکتریها نیز روز به روز به داروها مقاومتر شده و داروهای مصنوعی نیز تهاجمیتر میگردند.
❇ این موانع باعث شدهاست که دانشمندان توجه خود را به داروهای طبیعی، مانند داروهای گیاهی، معطوف سازند. داروهایی که بر پایه گیاهان ساخته میشوند فواید بیشتری داشته و نسبت به داروهای سنتتیک سمیت کمتری دارند. همچنین آنها دارای موادی هستند که اثر یکدیگر را تقویت و تکمیل میکنند. سازمان بهداشت جهانی تخمین میزند که بین ۷۵ الی ۸۰ درصد از جمعیت جهان از داروهای گیاهی استفاده میکنند.
❇ محققین در مطالعهای عادات غذایی و رفتاری جمعیتی از شامپانزههای موجود در پارک ملی تایی در کشور ساحل عاج را بررسی کردند. مواد غذایی مصرفی آنها که شامل برگها، میوهها و ساقهی گیاهان بود شناسایی شده و در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گرفتند.
❇ نتایج مطالعه حاکی از آن بود که رژیم غذایی شامپانزهها سرشار از ترکیبات گیاهی است که باعث تقویت سیستم ایمنی و محافظت در برابر برخی بیماریها میشوند.
❇ از آنجا که شامپانزهها نزدیکترین خویشاوند انسان در طبیعت به شمار میروند، بیماریهای مشترکی بین آنها و انسانها وجود دارد. فرض محققین بر این بود که مواد غذایی شامپانزهها حاوی موادی است که باعث سالم ماندن آنها شده و ممکن است بتوان از این مواد برای ساخت داروهای انسانی بهره برد.
❇ محققین ۱۳۲ ماده را از ۲۷ گیاه استخراج کردند. انتخابها بر اساس فرکانس مصرف، زمان مصرف و میزان مصرف این مواد غذایی بود. قابلیت این گیاهان در پیشگیری از سرطان، آسیب سلولی و رشد باکتریها و قارچها مورد تحلیل قرار گرفت.
❇ در حال حاضرانسانها تعدادی از این گیاهان را به عنوان دارو مصرف میکنند. یکی از این گیاهان Nauclea diderrichii است. میوه و برگهای این گیاه توسط شامپانزهها مصرف میشود اما ساقهی آن توسط انسانها برای درمان تب مورد استفاده قرار میگیرد. گیاهان Tristemma coronatum و Beilschmiedia mannii نیز در میان لیست گیاهان وجود داشتند که در انسانها به ترتیب برای خوابآوری و درمان بیماریهای ریوی مورد استفاده قرار میگیرند.
❇ نتایج مطالعه حاکی از آن بود که تعدادی از گیاهان بررسی شده آنزیم کینون ردوکتاز که مانع آسیب به جسم سلولی میشود را فعال میکنند. همچنین این گیاهان آنزیم NF-κB که عامل ۲۰% تمامی سرطانها شمرده میشود را مهار میکنند. در بین گیاهان، ۲۴ مادهی استخراج شده (۱۸%) قابلیت کشتن باکتریها را دارا بودند و شش ماده (۵%) مخمرهای عفونتزا را از بین میبردند.
❇ این مطالعه ارزش درمانی و تغذیهای تعدادی از گیاهان را آشکار ساخت که میتوانند برای تولید داروهای جدید مورد استفاده قرار بگیرند. مرحلهی بعدی امتحان این مواد روی حیوانات آزمایشگاهی میباشد تا فواید آنها مورد تأیید قرار بگیرد.
? مترجم: محمد رهبان
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله
☑ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑ عضویت در کانال زیست فن