خانههای آینده و احتمال داشتن دیوارهای با عملکرد بیوراکتور

خانههای آینده و احتمال داشتن دیوارهای با عملکرد بیوراکتور
در آزمایشگاه بریستول (Bristol Robotics Laboratory) فاضلاب از چند روز قبل وارد شده و د ر سوراخ هایی به اندازه انگشت مکیده میشود. این سوراخ ها در آجرهایی با استانداردهای مختلف تعبیه شدهاند. هر آجر با شش سوراخ میتواند تبدیل به سلول سوختی میکروبی ( microbial fuel cells) شود. در یک محل آند و در سوراخ بعدی کاتد قرار میگیرد. در یک سوراخ آب توسط ضایعات آلی اکسید شده و در چاهک بعدی آب روی بستر کربنی یا الکترود دوباره ترکیب می شود. بدین وسیله آب تصفیه و برق تولید می شود. با برقراری اتصال به وسیله سیم ها دوتا از این آجرها قادر به روشن کردن یک دماسنج دیجیتال هستند.هدف این پژوهش تولید ساختمان هایی با آجرهایی زنده است.
آجرهایی که بهعنوان بیوراکتور زنده عمل میکنند و میتوانند از نور خورشید، فاضلاب و ضایعات انسانی برق، اکسیژن و زیستتوده تولید کنند.
✨ چارچوب برنامه، ساخت یک دیوار با سه نوع آجر با عملکرد بیوراکتوری بوده است:
۱️⃣ آجرهای ساختهشده توسط محققان بریستول با نام MFC
۲️⃣ راکتورهای جلبک: رشد جلبک ها برای تولید زیستتوده و مکش CO2 از هوای پیرامون
۳️⃣ میکروارگانیسمهایی که میتوانند مثل یک برنامه متابولیکی عمل کرده و هر آنچه مطلوب محققان است را تولید کنند.
هدف آینده محققان بریستول ساخت دیوار با ابعاد سه متر در سه متر با استفاده از آجرهای MFC و جایگزینی فاضلاب با منابع تجدید پذیر دیگر مثل ادرار انسانی است. اگرچه ایده انتقال فاضلاب به دیوارهای خانه برای تصفیه برای خیلی از معماران نامعقول است اما بر طبق نظر محققان این مطالعه، دور کردن تمام موارد ناخوشایند (مثل انتقال ضایعات به محیطزیست) راه چاره نبوده بلکه فرار است.
ترجمه: فاطمه فولادی
☑️ لینک خبر
☑️ عضویت در زیست فن میکروبی صنعتی محیط زیست
☑️عضویت در کانال زیست فن