ذرت

خطر بذرهای تقلبی ذرت Bt

سرویس بین‌المللی ISAAA در جهت به دست آوردن برنامه‌های کاربردی بیوتکنولوژی کشاورزی، هشدار داده است که گسترش بذر‌های تقلبی ذرت Bacillus thuringiensis)  Bt) در بازار محلی می‌تواند تولید ذرت زرد را کاهش دهد و بدتر از آن، طول عمر و راندمان این فناوری را به خطر بیندازد. درنتیجه درآمد کشاورزان فیلیپینی کم خواهد شد.


ISAAA در گزارش خود اعلام کرد که زمین زیر کشت ذرت اصلاح‌شده در فیلیپین از سال گذشته 21 درصد کاهش‌یافته است. این کاهش بذر ذرت Bt مورد تایید، منجر به کاهش 18.6 درصدی در نرخ پذیرش فناوری از 65.1 درصد در سال 2016 به 46.5 درصد در سال 2017 شد. بنابراین منطقه زیر کشت ذرت اصلاح‌شده و میزان پذیرش کاهش‌یافته است، زیرا بذرهای ذرت اصلاح‌شده تقلبی به میزان زیادی وجود دارند.

سهامداران صنایع بذر تخمین زده‌اند که حدود 10 درصد از بذرهای ذرت Bt که در بازار داخلی فروخته می‌شوند، تقلبی هستند. بذرهای تقلبی ذرت Bt حاوی صفات متعلق به شرکت‌های چندملیتی ثبت‌شده و تنظیم‌شده هستند اما توسط افراد غیرمجاز تولید و به فروش می‌رسند.

مدیر مرکز تحقیقات زیست‌فناوری R. Aldemita ،ISAAA گفت: “اگر در مورد بذرهای تقلبی فورا پاسخ ندهیم، بیشتر می‌شوند و این امر می‌تواند در بلندمدت باعث ضرر اقتصادی به کشاورزان نیز بشود.”

دکتر Aldemita افزود: “بذرهای تقلبی منطقه زیر کشت را کاهش داده‌اند، اما بهره‌وری افزایش‌یافته است. این بدان معنی است که اگر منطقه زیر کشت بذر مورد تایید Bt را افزایش دهیم به صورتی که 10 درصد هم بذر تقلبی نباشد، سپس ما می‌توانیم تولید بیشتری داشته باشیم.”

ائتلاف مدرنیزاسیون کشاورزی از فیلیپین اظهار داشت: “گسترش بذر تقلبی ذرت Bt، این فناوری را فراتر از خود محصول در معرض خطر قرار می‌دهد. درواقع کسانی که از بذر‌های ذرت مورد تایید استفاده می‌کنند، هنوز هم‌سود می‌برند؛ اما کسانی که از ذرت تقلبی استفاده می‌کنند، ممکن است نتایج خوبی کسب کنند اما باعث به وجود آمدن خطر برای همه می‌شوند.

درنتیجه مطالعه ISAAA نشان داد که کاهش چشمگیر منطقه زیر کشت ذرت اصلاح‌شده در فیلیپین به دلیل بذرهای تقلبی نیاز به توجه فوری دارد چراکه اگر به آن توجه نکنیم، این امر طول عمر و کارایی فناوری را که به‌شدت بر سودآوری کشاورزان و مزایای اقتصادی آن تأثیر می‌گذارد، به خطر می‌اندازد.

✅ لینک خبر

برچسب‌ها
نمایش بیشتر

الهام بیابانگرد

از سال 1396 با ورود به مجموعه زیست فن، فعالیت خود را در زمینه تولید محتوا خبری آغاز نمود. او دانش آموخته رشته مهندسی کشاورزی گرایش گیاهپزشکی در مقطع کارشناسی و رشته حشره شناسی پزشکی در مقطع کارشناسی ارشد است. زمینه‌های پژوهشی مورد علاقه آن شامل آفات و بیماری‌های گیاهی، بیماری‌های ناقل‌زاد، آربوویروس‌ها و حشرات است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شـش × = چهـل هشـت

دکمه بازگشت به بالا
بستن