خواص موجود در رنگدانه تمشک

✅تمشکها رنگدانهای به نام آنتوسیانین دارند که باعث میشود تمشکها به رنگهای قرمز، آبی و ارغوانی دیده شوند. این رنگدانه موجب افزایش عملکرد آنزیم sirtuin 6 (SIRT6 ) در سلولهای سرطانی میشود. آنزیم SIRT6 ارتباط کمی با متابولیسم گلوکز دارد. تحقیقات جدیدی در دست بررسی است که میتواند گشاینده راه جدیدی در درمان سرطان باشد. SIRT6 وظیفه تنظیم بیان ژنهایی را بر عهده دارد که کنترل عملکرد سلولهایی که نقش کلیدی را در سیگنال سلولی دارند، موجب میشود. افزایش سن، موجب تغییر عملکرد SIRT6 میشود که گسترش بسیاری از بیماریها را به دنبال دارد.
? مهمترین نوع آنتوسیانینها با نام سیانیدین شناخته میشوند که در زغالاخته، توتسیاه و نوعی میوه کوهی یافت میشود. این ترکیب موجب افزایش سطح آنزیم SIRT6 در سلولهای سرطانی کولورکتال میشود. به علاوه افزایش بیان ژنهای سرطانی Twist1 و GLUT1 را زمانی که بیان مهارکنندههای توموری ژن FoXO3 در سلولها کاهش یافته است به دنبال دارد.
?مدلی کامپیوتری برای تعیین تفاوتهای ترکیبات فلاونوئیدی که بر روی SIRT6 مؤثر است نیز طراحی شده است. این گروه همچنین به دنبال راهی هستند تا ترکیبات جدیدی را برای تنظیم اپی ژنتیکی عملکرد ژن ایجاد کنند.
?این مطالعات مشخص کرد که آنتوسیانین، فعالیت SIRT6 را افزایش میهد که میتواند به عنوان یک عامل پاتوژنی برای سرطان باشد. این مطالعه همچنین پایه ای برای توسعه داروهای جدید که تنظیم کننده عملکرد SIRT6 هستند، ایجاد میکند.
?ترجمه: زمزم جوادی
☑لینک خبر
☑لینک مقاله
☑عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑عضویت در کانال زیست فن