ایمونولوژیبیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی دارویی

شناسایی مکانیسم عملکرد داروهای جدید ضد ویروسی

✅ تحققیات جدید نشان داده است که یک رده جدید از داروهای ضدویروسی با توقف عملکرد و عقب‌نشینی ماشین رونویسی ویروس از تکثیر مؤثر ویروس‌ها جلوگیری می‌کند. این کشف، توسط یک روش تجربی با بازده بالا به نام انبرک مغناطیسی انجام شد و قادر به افزایش توسعه و تجویز داروهای ضدویروسی مرتبط است.

? اساساً همه ویروس‌هایی که ژنوم آن‌ها از RNA به جای DNA تشکیل شده است، از یک آنزیم RNA پلیمراز وابسته به RNA برای بیان ژن و تکثیر ژنوم خود استفاده می‌کنند و درنتیجه نسخه‌های جدیدی از ویروس تولید می‌شود؛ بنابراین، آنزیم پلیمراز به عنوان یک هدف جالب برای توسعه ترکیبات ضدویروسی وسیع الطیف مطرح می‌شود.

? برای ایجاد ویروس‌های بیشتر، آنزیم RNA پلیمراز با ترکیب و اتصال نوکلئوتیدها از ژنوم ویروس رونویسی می‌کند. نوکلئوتیدها بلوک‌های ساختمانی RNA یا DNA هستند که همزمان از یک باز و یک قند تشکیل شده‌اند. محققان بیان می‌کنند که نسخه‌های جایگزین این بلوک‌های ساختمانی برای بسیاری از داروهای ضدویروسی طراحی شده است. ترکیب و اتصال این نسخه‌ها در حین فرایند رونویسی به‌گونه‌ای منجر به ایجاد اختلال در این فرایند می‌شود. پژوهشگران از انبرک مغناطیسی برای درک مکانیسم اختلال استفاده کردند که امکان مشاهده پیشرفت صدها آنزیم RNA پلیمراز منحصربه‌فرد را در حین رونویسی و در حضور داروهای ضدویروسی فراهم می‌آورد.

? عملکرد انبرک مغناطیسی به این صورت است که یک انتهای دو رشته RNA را افسار کرده و مهره مغناطیسی را به انتهای دیگر متصل می‌کند. سپس هنگامی که محققان در حال مشاهده مهره‌ها در زیر میکروسکوپ هستند، این آهنربا رشته‌های RNA را به صورت عمودی نگه می‌دارد. همان‌طور که آنزیم RNA پلیمراز رشته RNA جدید را تولید می‌کند، طول رشته در حال ساخت تغییر و مهره به سمت بالا و پایین حرکت می‌کند. از آنجایی که محققان قادر به مشاهده تعداد زیادی از این فرایندها به صورت همزمان هستند، آن‌ها می‌توانند مجموعه‌ای از داده‌ها را تهیه کنند و پشتیبان‌های آماری را برای مشاهدات خود گسترش دهند.

? این پژوهشگران به‌طور ویژه علاقه‌مند به مطالعه بر روی ترکیب ضدویروسی T-1106 بودند. این موضوع مربوط به داروی ضدویروسی Favipiravir, است که اخیراً برای درمان آنفولانزا در ژاپن تأیید شده است؛ اما مکانیسم اثر این دارو ناشناخته بود. ما نشان دادیم که این ضدویروس‌ها که باز بلوک ساختمانی RNA را به جای قند تغییر می‌دهند از یک روش جدید برای تأثیرگذاری استفاده می‌کنند. برخلاف ضدویروس‌های شناخته شده دیگر که یا باعث ایجاد جهش در فرایند رونویسی می‌روند و یا به‌طور کامل فرایند را متوقف می‌کنند، اثر این کلاس جدید بر اساس توقف عملکرد و عقب‌نشینی آنزیم RNA پلیمراز است. با این درک، محققان می‌توانند طراحی این ضدویروس‌ها را با دقت انجام دهند و روند تجویز آن‌ها را تسریع بخشند.

?ترجمه و بازنویسی: فائزه ابوطالبی

☑️ لینک خبر
☑️ لینک مقاله
☑️ عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
☑️عضویت در کانال زیست فن

شناسایی مکانیسم عملکرد داروهای جدید ضد ویروسی – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن