درمانهای بالقوه برای بیماری صرع با کشف 11 ژن جدید

مطالعهی حاضر، بزرگترین مطالعه است که به رهبری محققان بینالمللی از جمله دانشمندان کالج سلطنتی ایرلند موفق به کشف ۱۱ ژن جدید شدند که مرتبط با صرع است. نتایج این مطالعه با بررسی علل بیولوژیکی صرع و از طریق مقایسهی DNA متعلق به ۱۵۰۰۰ فرد مبتلا به صرع و DNA متعلق به ۳۰۰۰۰ فرد سالم، حکایت از توسعه و تحول درمانهای جدید صرع دارد.
این تیم مطالعاتی دریافتهاند که اکثر داروهای ضد ویروسی فعلی بهطور مستقیم یک یا چند ژن مرتبط با صرع را هدف قرار میدهد و ۱۶۶ دارو را شناسایی کردهاند که عملکرد مشابهی دارند. امید است که این داروها از طریق هدف قراردادن پایههای ژنتیکی این بیماری، کاندیدهای مناسبی برای درمان صرع باشند.
نتایج این مطالعه به اعتقاد کاوالری -پروفسور دپارتمان درمانهای مولکولی و سلولی مرکز پژوهشی FutureNeuro SFI- کشف این ژنها گام مهمی در رابطه با شناخت و درمانهای جدید صرع میباشد. همچنین به اعتقاد دلانتی -دانشیار مغز و اعصاب این مرکز- علاوه بر افزایش آگاهی بیولوژیکی این مطالعه به محققان کمک خواهد کرد تا با توسعهی درمانهای دقیق و پزشکی شخصی برای بیماران مبتلا به صرع به درمان آنها کمک کنند. برای مثال، به کنترل بهتر تشنج و بهبود کیفیت زندگی بیماران.
این تیم مطالعاتی معتقد است که تاکنون محققان بر تائید نقش ژنتیک در ابتلا به صرع متمرکز بودهاند و این درحالی است که اطلاعات نسبتاً کمی در مورد ژنهای خاصی که مسئول شایعترین انواع صرع هستند، وجود دارد. اهمیت ژنها در سببشناسی صرع زمانی برجسته میشود که درمییابیم درمانهای فعلی در یک سوم از ۶۵ میلیون بیمار مبتلا به صرع در سراسر جهان اثربخشی ندارد.
این پژوهش با همکاری بیش از ۱۵۰ محقق در سراسر اروپا، استرالیا، آسیا، آمریکای جنوبی و آمریکای شمالی، به انجام رسید که همهی اعضای این تیم مطالعاتی به عنوان بخشی از کنسرسیوم بینالمللی علیه صرع (ILAE) در مورد صرع به مطالعه و پژوهش میپرداختند. کنسرسیوم ILAE در سال ۲۰۱۰ و توسط محققانی شکل گرفت که به پیچیدگی عوامل ژنتیکی و محیطی در افراد مبتلا به صرع باور داشتند و همین امر زمینه را برای گسترش مطالعهی مجموعه دادههای عظیم و به دنبال آن، همکاری بیسابقهی محققان در سطح بینالمللی فراهم آورد.
پروفسور کاوالری ضمن بیان این موضوع که انجام مطالعه در این مقیاس یک دستاورد غیرقابل باور است با اینحال از همکاری دو مرکز پژوهشی RCSI و FutureNeuro ابراز رضایت کرده و گفت: “ما امیدواریم که نتایج این تحقیق به تقویت همکاریهای بینالمللی کمک کند.”
این تیم مطالعاتی امیدوار است که بتواند گامهای جدیدی را برای بررسی این نتایج در نمونهی گستردهتر برداشته و سپس آنها را در گروههای خاص بیماران مبتلا به صرع و حتی انواع اختصاصی ژنهای دخیل در انواع خاص صرع و همچنین داروهای جدید مؤثر بر این متغیرها را مطالعه کنند.
☑ لینک خبر
☑ لینک مقاله