بیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی داروییسرطان

نتایج مثبت و ماندگار درمان با سلول‌های CAR T در بیماران جوان مبتلا به سرطان خون

✅ نتایج به ‌روز شده از یک آزمایش بالینی بین‌المللی در زمینه یک روش درمانی CAR T-cell به نام تیساژن ‌لکلوسل، که یک درمان شخصی شده اساسی برای یک نوع پرخطر از سرطان حاد لنفاوی (ALL) است، نشان می‌دهد که کودکان و جوانانی که با این روش درمان شده‌اند،‌ نرخ بالایی از بهبودی کامل و پایدار را از خود نشان می‌دهند. بنا بر یک مقاله منتشر شده در شماره اول فوریه مجله New England Journal of Medicine، اکثر عوارض جانبی این شیوه‌ی درمانی، بازگشت‌پذیر و کوتاه‌مدت هستند.


?سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بر اساس یافته‌های قبلی، مجوز یک برند دارویی تیساژن ‌لکلوسل به نام Kymriah را برای استفاده روی کودکان و جوانان مبتلا به نوع سلول B سرطان حاد لنفاوی به شرطی که بیماری آن‌ها درمان نشده باشد و یا برای دومین بار یا بیشتر عود کرده باشد، تا سن ۲۵ سالگی، در ماه آگوست سال ۲۰۱۷ مورد تایید قرار داد. این اولین درمان ژنتیکی و همچنین اولین درمان CAR-T cell تایید شده توسط FDA به شمار می‌رفت.

?نتایج به‌روز شده تحقیق، شامل اطلاعات جمع‌آوری‌شده از آزمایش ELIANA (‌با اسپانسری شرکت Novartis) است که در ۲۵ مرکز تحقیقاتی در ۱۱ کشور جهان انجام شده است.
روش درمان سلولی Chimeric antigen receptor T یا CAR-T با اصلاح ژنتیکی سلول‌های سیستم ایمنی بیمار، آن‌ها را وادار می‌کند که سلول‌های سرطان خون را شناسایی کرده و از بین ببرند. این روش توسط یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر کارل ژوئن از دانشکده پزشکی پرلمن در دانشگاه پنسیلوانیا توسعه یافت. آن تیم هم برای انجام این کار با بیمارستان کودکان فیلادلفیا (CHOP)، به‌عنوان اولین نهادی که این شیوه را برای درمان کودکان مبتلا به سرطان به کار برده است، همکاری کرده است.

?این تحقیق در حال حاضر به دنبال جمع‌آوری اطلاعات بلندمدت درباره ایمنی و کارایی این روش از ۷۵ بیمار ۲۵ ساله یا جوان‌تر است.
نویسنده ارشد این مقاله، دکتر شانون ال ماوود، متخصص تومورشناسی اطفال در CHOP و استادیار پزشکی کودکان در دانشکده پزشکی پرلمن دانشگاه پنسیلوانیا، می‌گوید: «این تحقیق گسترده و جهانی در مورد درمان سلولی CAR T به ما نشان می‌دهد که روش فوق چه کارایی بی‌نظیری در درمان بیماران جوانی دارد که هیچ روش دیگری برای آن‌ها مفید نبوده است».

?او ادامه می‌دهد: «اطلاعات به‌دست‌آمده نشان می‌دهند که ما با استفاده از این سلول‌ها، نه‌تنها قادر به ایجاد بهبودی‌های پایدار و نرخ زندگی بهتر برای بیماران هستیم، بلکه این سلول‌های شخصی‌سازی‌شده قاتل سرطان می‌توانند تا چند ماه یا چند سال در بدن بیمار باقی بمانند و به مبارزه خود ادامه بدهند».

?به گفته متخصصین این تحقیق، علاوه بر پاسخ‌های پایدار بیماران به این روش، سلول‌های مورداشاره برای مدت ۲۰ ماه و با نرخ میانگین ۱۶۸ روز که سرانجام اطلاعات برای تحلیل جمع‌آوری شد، در بدن بیماران باقی ماندند. این در حالی است که سلول‌های CAR T تنها یک‌بار به همه بیماران شرکت‌کننده در این آزمایش تزریق شده بود.

?ترجمه:محمد شجاعیه

لینک خبر
لینک مقاله
عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی
عضویت در کانال زیست فن

نتایج مثبت و ماندگار درمان با سلول‌های CAR T در بیماران جوان مبتلا به سرطان خون – اخبار زیست فناوری

Rate this post
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن