درمان جدید برای ملانوما

✅محققان دانشگاه پنسیلوانیا روش جدیدی برای درمان ملانوما شناسایی کردهاند. تحقیق حاضر ادعا میکند که جنس مؤنث و سابقه بارداری سبب میشود اثر محافظتی دربرابر ملانوما ایجاد شود.
?نویسنده ارشد این مطالعه میگوید:«در ملانوما و بسیاری از انواع سرطانها، پیشبینی در خانمها از آقایان بهتر است و در خانمهایی که سابقه بارداری دارند نیز نسبت به خانمهایی که هرگز باردار نشدهاند، پیشبینی بهتر صورت میگیرد. چندین دهه است که پیشنهاد میشود جنس مؤنث و هورمونهای بارداری به محافظت دربرابر ملانوما کمک میکنند اما کسی از مکانیسم دقیق آن اطلاعی ندارد».
?محققان میگویند کلید اصلی GPER است، رسپتور استروژنی جفتشده با Gپروتئین که به سطح ملانوسیتها (سلولهای تولیدکننده رنگدانه در پوست) یافت میشود. این رسپتور در حالت عادی توسط استروژن فعال میشود. استروژن در خانمها سطح بالاتری دارد، بهخصوص در دوران بارداری. فعال شدن GPER دلیلی است برای این اتفاق که بسیاری از خانمها در دوران بارداری لکههای تیرهای بر سطح پوستشان مشاهده میکنند.
?مطالعه قبلی این محقق نشان دادهبود که فعال شدن GPER کاملاً با سیگنالینگ رسپتور استروژنی کلاسیک که در سرطان سینه اهمیت دارد، متفاوت است. این تیم کشف کرد که ملانوسیتها فاقد رسپتور کلاسیک استروژن هستند و اثر استروژن بر این سلولها کاملاً بهواسطه GPER است.
?در ملانوما وقتی GPER فعال میشود سلول سرطانی بیشتر تمایز مییابد. این بدین معنی است که این سلولها کمتر تقسیم میشوند، رنگدانه بیشتری تولید میکنند و قابل مشاهدهتر میشوند و بهتر دردسترس سیستم ایمنی قرار میگیرند. این اتفاق، مقاومت به ایمونوتراپی را کاهش میدهد.
?دارویی که بهطور اختصاصی GPER را هدفگذاری کند وجود ندارد، اما این تیم تحقیقاتی از ترکیب آزمایشگاهی تحتعنوان G-1 استفاده کردند و سپس از ضد مهارکننده PD-1 برای درمان ملانوما استفاده کردند. حاصل این تیمار از بین رفتن تومور در نیمی از موشها بود. محققان اظهار داشتند استفاده از ضد مهارکننده PD-1 بهتنهایی احتمال بهبودی را افزایش میدهد اما تومورها را بهطور کامل ازبین نمیبرد و در دراز مدت جان حیوان را نجات نمیدهد.
?محقق ارشد این مطالعه میگوید:« در بسیاری از روشهای درمانی سرطان از مهارکنندهها استفاده میشود اما ما در این روش درمانی جدید از یک فعالکننده استفاده کردیم. ما از یک ترکیب مصنوعی استفاده کردیم تا شرایطی مشابه آنچه در حاملگی رخ میدهد را فراهم کنیم و مشاهده کردیم که فعالکننده GPER بهخوبی مقاومت کرد بدون اینکه عوارض جانبی مانند سایر داروهای سرطان را نشان دهد. GPER رسپتوری است که در بسیاری از بافتها وجود دارد، پس میتوان امیدوار بود این روش درمانی برای نابودی بسیاری از تومورهای دیگر هم کاربرد داشتهباشد».
?مترجم: فرزانه صائبی راد
☑️عضویت در زیست فن پزشکی مولکولی