بازنشربیوتکنولوژی پزشکیبیوتکنولوژی دریا

درمان سل با استفاده از اسفنج دریایی

محققان دانشگاه سیدنی موفق به شناسایی گونه‌ای اسفنج دریایی شده‌اند که قادر به تولید یک آنتی بیوتیک قوی برای نابودی نوع مقاوم به داروی بیماری سل است.


به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، سل (TB) یک بیماری عفونی ناشی از باکتری مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است که اغلب به ریه‌ها حمله می کند. با وجود پیشرفت‌های قابل توجه در زمینه درمان سل در دهه‌های گذشته، این بیماری همچنان خطرناک‌ترین قاتل عفونی جهان است. یکی از مهمترین گونه‌های این باکتری در مقابل انواع آنتی بیوتیک مقاوم است.

محققان دانشگاه سیدنی زمانی که در حال بررسی هزار و ۵۰۰ نمونه اسفنج دریایی بودند، دریافتند یک اسفنج از سواحل کوئینزلند از تیره Tedaniidae قادر به تولید ترکیبی به نام bengamide B است. آزمایش‌های بیشتر نشان داد این ترکیب قادر به نابودی باکتری عامل سل به نام مایکوباکتریوم توبرکلوزیس است و حتی می تواند گونه مقاوم به آنتی بیوتیک این عفونت را نیز مهار کند. یکی دیگر از مزیت‌های این ترکیب غیر سمی‌بودن آن و امکان استفاده در انسان است.

این دستاورد می‌تواند منجر به ساخت آنتی‌بیوتیک‌های موثر و دوستدار محیط زیست شود. در حال حاضر بیماران برای درمان دوزهای قابل توجه آنتی بیوتیک را به مدت ۶ تا ۸ ماه دریافت می‌کنند که عوارض جانبی ناخوشانیدی دارد و احتمال بازگشت بیماری حدود ۲۰ درصد است. بیماری سل یکی از ۱۰ علل اول مرگ و میر در سراسر جهان است. سل مهمترین عامل مرگ بیماران مبتلا به ایدز است.

۴/۵ - (۱ امتیاز)
توسط
کانال رسمی پژوهشکده زیست فناوری رویان اصفهان
برچسب‌ها
نمایش بیشتر

نوشته‌های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
EnglishIran
بستن
بستن